Vođu ID navodno uhapsili Rusi

Lider ID Abu Bakr el Bagdadi uhapšen je tokom pokušaja bjekstva iz Mosula, saopštavaju arapski mediji, pozivajući na načelnika pres-službe pri Komitetu za bezbjednost i inforamcije UN Hejtama Abu Saida.

Svijet 18.04.2017 | 19:01
Vođu ID navodno uhapsili Rusi
El Bagdadi je uhapšen u trenutku kada je prelazio granicu između Iraka i Sirije.

Obavještajna služba iračkog Ministarstva odbrane saopštila je da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi i dalje živ i da se nalazi u Siriji, dok irački sajt povezan sa šiitskim milicijama tvrdi da je Al Bagdadi uhvaćen na sjeveru Sirije u operaciji koju su organizovali ruski obavještajci, nakon što je vođa Islamske države 2. aprila pobjegao iz iračkog grada Mosula.

Ranije ovog mjeseca premijer Iraka Hajder al Abadi je izjavio da je Al Bagdadi odavno pobjegao iz Mosula, da bi u međuvremenu jedan od komandata iračkih snaga koje se bore protov islamista iznio tvrdnju da se Al Bagdadi vjerovatno krije na području Al Džazire, u blizini sirijske granice.

Ovo nije prva informacija o hapšenju vođe Al Kaide, kojeg su mediji u više navrata proglašavali i mrtvim.

Juče se takođe pojavila informacija da je kod Mosula ubijen jedan od El Bagdadijevih pomoćnika — Hasbul el Kavkazi, poznat pod nadimkom Kavkaski Emir.

Podsjetimo, početkom marta El Bagdadi se članovima ID-a obratio govorom u kojem je priznao više poraza u posljednje vrijeme.

Ranije, sredinom februara, mediji su saopštili da je lider terorista ranjen tokom vazdušnog napada u Iraku.

(Sputnik)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mister-X

18.04.2017 18:25

Mogli su i mene da uhapse.To su sve izmisljeni likovi za dnevno politicke potrebe.Prave vodje su u Saudiskoj Arabiji i Vasingtonu.

ODGOVORITE
Name

Pendula

18.04.2017 21:30

Pa zar nisu ovu budalu Amerikanci ubili prosle godine ?

ODGOVORITE