ЛШ: Од њега зависи...!

Бајерн није исти тим са Левандовским и без њега, па Зидан треба добро да се замисли пред вечерашњи окршај у Мадриду.

Фудбал 18.04.2017 | 14:00
ЛШ: Од њега зависи...!
Зашто будућност Бајерна у Лиги шампиона и вечерашње полуфинале са Реалом у Мадриду зависи само од Роберта Левандовског? Па зато што нису исти тим са њим и без њега.

Ако сте гледали први меч у Минхену, па и последње бундеслигашко гостовање у Леверкузену, видели сте да без Левија нема моћног Бајерна. Статистика је јасна. Баварци су победили на 77,5 одсто утакмица у којима је Левандовски играо. Без њега у тиму славили су на свега 33,3% мечева.

Срећом по љубитеље минхенског великана, 28-годишњи голгетер требало би да се нађе у тиму који ће истрчати вечерас на “Сантијаго Бернабеу”, пошто се опоравио од повреде рамена која га је одвојила од акције целе прошле недеље.

Левандовски је ове сезоне забележио 40 наступа за шампиона Немачке у којима је Бајерн славио 31 пут, пет пута ремизирао и изгубио у четири наврата. За то време лидер Бундеслиге је постигао 106 голова (у просеку 2,7 по утакмици), а примио само 23, освајајући у просеку 2,5 бода по мечу.

У релативно малом броју утакмица које је Пољак пропустио ове сезоне (само три), Бајерн је по једном славио, ремизирао и изгубио. На тим мечевима је и проценат постигнутих голова знатно опао на 1,3 погодака по мечу, а и просечно је освојен један бод по мечу.

Пољак је у Лиги шампиона постигао седам голова на осам наступа ове сезоне, а на последња три меча која је одиграо три пута је затресао мрежу ривала (једном Атлетику у групној фази и два пута Арсеналу у осмини финала).

Бајернове шансе за пласман у полуфинале значајно су порасле након информације да ће Левандовски сигурно бити стартер вечерас, а Зинедину Зидану остаје да добро промисли како да заустави моћног Пољака.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар