LŠ: Od njega zavisi...!

Bajern nije isti tim sa Levandovskim i bez njega, pa Zidan treba dobro da se zamisli pred večerašnji okršaj u Madridu.

Fudbal 18.04.2017 | 14:00
LŠ: Od njega zavisi...!
Zašto budućnost Bajerna u Ligi šampiona i večerašnje polufinale sa Realom u Madridu zavisi samo od Roberta Levandovskog? Pa zato što nisu isti tim sa njim i bez njega.

Ako ste gledali prvi meč u Minhenu, pa i poslednje bundesligaško gostovanje u Leverkuzenu, videli ste da bez Levija nema moćnog Bajerna. Statistika je jasna. Bavarci su pobedili na 77,5 odsto utakmica u kojima je Levandovski igrao. Bez njega u timu slavili su na svega 33,3% mečeva.

Srećom po ljubitelje minhenskog velikana, 28-godišnji golgeter trebalo bi da se nađe u timu koji će istrčati večeras na “Santijago Bernabeu”, pošto se oporavio od povrede ramena koja ga je odvojila od akcije cele prošle nedelje.

Levandovski je ove sezone zabeležio 40 nastupa za šampiona Nemačke u kojima je Bajern slavio 31 put, pet puta remizirao i izgubio u četiri navrata. Za to vreme lider Bundeslige je postigao 106 golova (u proseku 2,7 po utakmici), a primio samo 23, osvajajući u proseku 2,5 boda po meču.

U relativno malom broju utakmica koje je Poljak propustio ove sezone (samo tri), Bajern je po jednom slavio, remizirao i izgubio. Na tim mečevima je i procenat postignutih golova znatno opao na 1,3 pogodaka po meču, a i prosečno je osvojen jedan bod po meču.

Poljak je u Ligi šampiona postigao sedam golova na osam nastupa ove sezone, a na poslednja tri meča koja je odigrao tri puta je zatresao mrežu rivala (jednom Atletiku u grupnoj fazi i dva puta Arsenalu u osmini finala).

Bajernove šanse za plasman u polufinale značajno su porasle nakon informacije da će Levandovski sigurno biti starter večeras, a Zinedinu Zidanu ostaje da dobro promisli kako da zaustavi moćnog Poljaka.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar