Дортмунд изабрао Лаказета!

Голгетер Лиона први кандидат да наследи Пјера Емерика Обамејана на Вестфалену!

Фудбал 21.04.2017 | 10:30
Дортмунд изабрао Лаказета!
Иако Обамејан има уговор са Милионерима до лета 2020. године, последњих месеци све су учесталије информације да овог лета сигурно напушта Вестфален. Борусија не жели да седи скрштених руку и већ је пикирала његовог наследника, а то ће бити Француз Александре Лаказет.

Билд, који врло често има поуздане информације, објавио је данас да је нападач Лиона главни кандидат за "новог Обамејана". Репрезентативац Галских петлова (десет пута) један је од најефикаснијих голгетера у домовини. Бројке су му импресивне: 30 голова на 39 утакмица ове сезоне. Лаказет је брз, незгодан за чување, непредвидив и убитачан када се нађе у ситуацијама један на један. На све то има беспрекоран шут, па није ни чудо што су га Милионери означили као приоритет.

Лаказетова тржишна вредност, према Трансфермаркту је 40.000.000 евра, али из Француске стижу информације да Лион жели да га прода за 60.000.000. Тај новац Борусија може да обезбеди једино ако прода Обамејана у Енглеску, јер је познато да острвљани најиздашније плаћају.

Иначе, Лаказет је неколико пута током ове сезоне наговестио да жели да напусти Лион на лето, без обзира на чињеницу да са клубом има уговор до 2019. године. Пре Борусије, као потенцијални кандидати за куповину голгетера Лиона словили су Вест Хем, Арсенал и Атлетико из Мадрида.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар