Dortmund izabrao Lakazeta!

Golgeter Liona prvi kandidat da nasledi Pjera Emerika Obamejana na Vestfalenu!

Fudbal 21.04.2017 | 10:30
Dortmund izabrao Lakazeta!
Iako Obamejan ima ugovor sa Milionerima do leta 2020. godine, poslednjih meseci sve su učestalije informacije da ovog leta sigurno napušta Vestfalen. Borusija ne želi da sedi skrštenih ruku i već je pikirala njegovog naslednika, a to će biti Francuz Aleksandre Lakazet.

Bild, koji vrlo često ima pouzdane informacije, objavio je danas da je napadač Liona glavni kandidat za "novog Obamejana". Reprezentativac Galskih petlova (deset puta) jedan je od najefikasnijih golgetera u domovini. Brojke su mu impresivne: 30 golova na 39 utakmica ove sezone. Lakazet je brz, nezgodan za čuvanje, nepredvidiv i ubitačan kada se nađe u situacijama jedan na jedan. Na sve to ima besprekoran šut, pa nije ni čudo što su ga Milioneri označili kao prioritet.

Lakazetova tržišna vrednost, prema Transfermarktu je 40.000.000 evra, ali iz Francuske stižu informacije da Lion želi da ga proda za 60.000.000. Taj novac Borusija može da obezbedi jedino ako proda Obamejana u Englesku, jer je poznato da ostrvljani najizdašnije plaćaju.

Inače, Lakazet je nekoliko puta tokom ove sezone nagovestio da želi da napusti Lion na leto, bez obzira na činjenicu da sa klubom ima ugovor do 2019. godine. Pre Borusije, kao potencijalni kandidati za kupovinu golgetera Liona slovili su Vest Hem, Arsenal i Atletiko iz Madrida.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar