Де Коло потврдио: Идем на ЕП!

Брига мање за Француску!

Кошарка 19.04.2017 | 12:45
Де Коло потврдио: Идем на ЕП!
Брига мање за Венсана Колеа и поклонике француске кошарке. Један од најбољих играча Триколора, Нандо Де Коло, играће на предстојећем Првенству Европе које је на програму у септембру ове године.

Мада се после отказа Кима Тилија, Едвина Џексона и Бориса Дијаа помињало да би истом путем могао и плејмејкер ЦСКА из Москве, такву могућност је одбио и у разговору са Лекип потврдио да ће бити на располагању селектору.

„После Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, размишљао сам да одморим овог лета. Као што је рекао Николас Батум, осам месеци играмо за клуб, а онда још један месец за државни тим. У једном тренутку стигне нас умор. Размишљао сам да ли да одморим овог лета, али не. Овог лета ћу играти, а одмараћчу наредног“, рекао је Де Коло,

Какав је то подстрек за Француску најбоље се види на основу статистике Нанда Де Колоа.Ове сезоне 20,1 поен и 4,1 асистенцију у Евролиги и уз Милоша Теодосића најјачи  је адут браниоца титуле пред данашњи почетак четвртфинале серије са Басконијом.

„Американци из ЦСКА ме често питају зашто се толико трошим, зашто после клупске сезоне играм и за репрезентацију, а ја шпоушавам да им објасним да ношење националног дреса изазива другачије емоције од оних кад играш за клуб“, додао је Де Коло.

Француска је смештена у Групу А, са селекцијама Пољске, Грчке, Финске, Исланда и Словеније и мечеве прелиминарне фазе играће у Хелсинкију. ЕП је на програму од 31. августа до 17. септембра у Финској, Израелу, Румунији и Турској.

Извор: моззартспорт

ФОТ0: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар