De Kolo potvrdio: Idem na EP!

Briga manje za Francusku!

Košarka 19.04.2017 | 12:45
De Kolo potvrdio: Idem na EP!
Briga manje za Vensana Kolea i poklonike francuske košarke. Jedan od najboljih igrača Trikolora, Nando De Kolo, igraće na predstojećem Prvenstvu Evrope koje je na programu u septembru ove godine.

Mada se posle otkaza Kima Tilija, Edvina Džeksona i Borisa Dijaa pominjalo da bi istom putem mogao i plejmejker CSKA iz Moskve, takvu mogućnost je odbio i u razgovoru sa Lekip potvrdio da će biti na raspolaganju selektoru.

„Posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, razmišljao sam da odmorim ovog leta. Kao što je rekao Nikolas Batum, osam meseci igramo za klub, a onda još jedan mesec za državni tim. U jednom trenutku stigne nas umor. Razmišljao sam da li da odmorim ovog leta, ali ne. Ovog leta ću igrati, a odmaraćču narednog“, rekao je De Kolo,

Kakav je to podstrek za Francusku najbolje se vidi na osnovu statistike Nanda De Koloa.Ove sezone 20,1 poen i 4,1 asistenciju u Evroligi i uz Miloša Teodosića najjači  je adut branioca titule pred današnji početak četvrtfinale serije sa Baskonijom.

„Amerikanci iz CSKA me često pitaju zašto se toliko trošim, zašto posle klupske sezone igram i za reprezentaciju, a ja špoušavam da im objasnim da nošenje nacionalnog dresa izaziva drugačije emocije od onih kad igraš za klub“, dodao je De Kolo.

Francuska je smeštena u Grupu A, sa selekcijama Poljske, Grčke, Finske, Islanda i Slovenije i mečeve preliminarne faze igraće u Helsinkiju. EP je na programu od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Izvor: mozzartsport

FOT0: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar