Магла у Подрињу, лед на планинама

У Републици Српској саобраћај се одвија без проблема, једино на подручју доњег Подриња магла смањује видљивост, а и коловози су мјестимично влажни, док на дионицама у вишим, планинским предјелима има мјестимичне поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 18.04.2017 | 08:04
Магла у Подрињу, лед на планинама
На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље или камења на коловоз, због чега је неопходна максимално опрезна вожња.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, у рејону Љељенче, због санације коловоза саобраћа се наизмјенично, једном траком од 7.00 до 17.00 часова.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја, до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због деминирања на снази су привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови у току су и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Режим саобраћања измијењен је, због радова, на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута, Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У већем дијелу Федерације БиХ јутрос се саобраћај одвија по сувим или мјестимично влажним коловозима, уз умјерену фреквенцију возила. У вишим планинским предјелима мјестимично има и поледице на коловозу.

Повремене обуставе саобраћаја, због деминирања, актуелне су на дионици магистралног пута Рипач-Дубовско од 8.00 до 16.00 часова.

На граничном прелазу Велика Кладуша и јутрос се на излазу из БиХ чека око сат времена, а у функцији су двије саобраћајне траке.

Појачан интензитет саобраћаја је и на излазу, формирају се колоне возила, али за сада задржавања нису дужа од 15 до 20 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих чекања, мада се већ у пријеподневним часовима очекују дужа задржавања при излазу из БиХ.

Због радова у Црној Гори, на граничном прелазу Клобук, Илино Брдо-Вилуси, саобраћај се обуставља од 9.00 до 11.00 и 13.00 до 15.00 часова.

На граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања повремено се формирају дуже колоне возила због радова који још трају на подручју Хрватске.

Коментари / 0

Оставите коментар