Magla u Podrinju, led na planinama

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez problema, jedino na području donjeg Podrinja magla smanjuje vidljivost, a i kolovozi su mjestimično vlažni, dok na dionicama u višim, planinskim predjelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Republika Srpska 18.04.2017 | 08:04
Magla u Podrinju, led na planinama
Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, u rejonu Ljeljenče, zbog sanacije kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom od 7.00 do 17.00 časova.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja, do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Zbog deminiranja na snazi su privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom od 7.00 do 16.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi u toku su i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. Od 8.00 do 16.00 saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Režim saobraćanja izmijenjen je, zbog radova, na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta, Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U većem dijelu Federacije BiH jutros se saobraćaj odvija po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima, uz umjerenu frekvenciju vozila. U višim planinskim predjelima mjestimično ima i poledice na kolovozu.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminiranja, aktuelne su na dionici magistralnog puta Ripač-Dubovsko od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša i jutros se na izlazu iz BiH čeka oko sat vremena, a u funkciji su dvije saobraćajne trake.

Pojačan intenzitet saobraćaja je i na izlazu, formiraju se kolone vozila, ali za sada zadržavanja nisu duža od 15 do 20 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih čekanja, mada se već u prijepodnevnim časovima očekuju duža zadržavanja pri izlazu iz BiH.

Zbog radova u Crnoj Gori, na graničnom prelazu Klobuk, Ilino Brdo-Vilusi, saobraćaj se obustavlja od 9.00 do 11.00 i 13.00 do 15.00 časova.

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja povremeno se formiraju duže kolone vozila zbog radova koji još traju na području Hrvatske.

Komentari / 0

Ostavite komentar