Анализа: Црвена Звезда - тим за дерби... Ристић бек, Доналд издржао!

Шампион без Милића и Анђелковића!

Фудбал 18.04.2017 | 11:30
Анализа: Црвена Звезда - тим за дерби... Ристић бек, Доналд издржао!
Пред прошли вечити дерби проблем се звао - Ричмонд Боаћи! Сада су навијачи Црвене звезде дрхтали због стања и повреде можда и најважнијег играча српског шампиона у везном реду Мичела Доналда. Некадашњи члан Ајакса је због повреде хрскавице колена пропустио двобој са чачанским Борцем, претходних дана је био подвргнут терапијама, али према последњим информацијама Мичел Доналд ће бити у тиму.

Довољно за уздах олакшања стручног штаба Црвене звезде, посебно ако се зна да ће шампион бити лишен помоћи искусног левог бека Душана Анђелковића и крилног везисте Немање Милића. Тачно је да је у последње време Стефан Милошевић почео да добија прилику на месту левог бека, али утакмица која може да одреди судбину шампионата захтева игру на сигурно.

А сигурна опција на позицији левог бека за Црвену звезду у одсуству Душана Анђелковићаје Михаило Ристић. Он ће чинити последњу Звездину линију заједно са стандардним кадровима Луковићем, Фримпонгом и Петковићем.

Лева Звездина страна биће на великом испиту сутра. Тандем на том боку чиниће поменути Ристић и опорављени Џон Руиз. Костариканац је због повреде зглоба пропустио неколико мечева, а у претходним утакмицама није имао конкретан учинак. Истицао се у дефанзивним задацима, тачније праћењем Мирослава Вулићевића.

После сазнања да ће Доналд бити у тиму код остатка Звездиног тима није било знакова питања. На средини терена биће стандардна тројка у саставу Ле Талек, Доналд и Гелор Канга.

Позиција десног крила резервисана је за Срђана Плавшића који се одлично допуњује са Петковићем. И у нападу ће бити Ричмонд Боаћи.

Дакле, само једна промена и то на позицији левог бека у односу на мартовски дуел. Али навијачи Црвене звезде очекују, пре свега, промене у начину игре. Тачније, много опаснијег српског шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар