Analiza: Crvena Zvezda - tim za derbi... Ristić bek, Donald izdržao!

Šampion bez Milića i Anđelkovića!

Fudbal 18.04.2017 | 11:30
Analiza: Crvena Zvezda - tim za derbi... Ristić bek, Donald izdržao!
Pred prošli večiti derbi problem se zvao - Ričmond Boaći! Sada su navijači Crvene zvezde drhtali zbog stanja i povrede možda i najvažnijeg igrača srpskog šampiona u veznom redu Mičela Donalda. Nekadašnji član Ajaksa je zbog povrede hrskavice kolena propustio dvoboj sa čačanskim Borcem, prethodnih dana je bio podvrgnut terapijama, ali prema poslednjim informacijama Mičel Donald će biti u timu.

Dovoljno za uzdah olakšanja stručnog štaba Crvene zvezde, posebno ako se zna da će šampion biti lišen pomoći iskusnog levog beka Dušana Anđelkovića i krilnog veziste Nemanje Milića. Tačno je da je u poslednje vreme Stefan Milošević počeo da dobija priliku na mestu levog beka, ali utakmica koja može da odredi sudbinu šampionata zahteva igru na sigurno.

A sigurna opcija na poziciji levog beka za Crvenu zvezdu u odsustvu Dušana Anđelkovićaje Mihailo Ristić. On će činiti poslednju Zvezdinu liniju zajedno sa standardnim kadrovima Lukovićem, Frimpongom i Petkovićem.

Leva Zvezdina strana biće na velikom ispitu sutra. Tandem na tom boku činiće pomenuti Ristić i oporavljeni Džon Ruiz. Kostarikanac je zbog povrede zgloba propustio nekoliko mečeva, a u prethodnim utakmicama nije imao konkretan učinak. Isticao se u defanzivnim zadacima, tačnije praćenjem Miroslava Vulićevića.

Posle saznanja da će Donald biti u timu kod ostatka Zvezdinog tima nije bilo znakova pitanja. Na sredini terena biće standardna trojka u sastavu Le Talek, Donald i Gelor Kanga.

Pozicija desnog krila rezervisana je za Srđana Plavšića koji se odlično dopunjuje sa Petkovićem. I u napadu će biti Ričmond Boaći.

Dakle, samo jedna promena i to na poziciji levog beka u odnosu na martovski duel. Ali navijači Crvene zvezde očekuju, pre svega, promene u načinu igre. Tačnije, mnogo opasnijeg srpskog šampiona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar