ЛШ: Баварци на Бернабеуу, Атлетико код "лисица"!

У уторак су на програм прве утакмице реванша четвртфинала Лиге шампиона, а у оба ће у центру пажње бити мадридски клубови.

Фудбал 18.04.2017 | 11:00
ЛШ: Баварци на Бернабеуу, Атлетико код "лисица"!
Дерби је на програму на Сантјаго Бернабеуу где Реал дочекује Бајерн, после победе у Минхену 2:1 после преокрета.

С друге стране, Атлетико ће у Лестеру да брани минималну предстнос са свог Висенте Калдерона.

"Краљевски клуб" биће ослабљен неиграњем Гарета Бејла који се повредио управо на првој утакмици четвртфинала, па није играо ни протеклог викенда у ЛаЛиги.

Очекује се да га у стартној постави замени Хамес Родригес, мада се у суботу против Спортинга у Хихону истакао Иско.

"Одлучио сам ко ће заменити Бејла, али нећу да причам о томе", рекао је Зидан новинарима на конференцији за штампу.

Утакмица представља и повратак Карла Анчелотија на "Бернабеу" где је у сезони 2013/2014 освојио титулу клупског шампиона Европе са Реал Мадридом. Сада се налази у другачијој ситуацији, пошто је у првом сусрету поражен од ученика Зидана, 2:1.

Ипак, ствари би могле да буду другачије него у Минхену јер се у тим Бавараца враћа први стрелац Роберт Левандовски. Пољски голгетер због повреде пропустио је први дуел, показало се Бајерн није иста екипа без њега и сада ће бити главна опасност по голмана Кејлора Наваса.

"Добро се осећам, задовољан сам што сам се вратио тренинзима. Све је у реду", рекао је Левандовски, стрелац 38 погодака на 40 мечева ове сезоне.

Иако је Бајерн био бољи противник 50. минута, после црвеног картона Хавија Мартинеса, Реал је преузео иницијативу и на крају замало победио доста убедљивије.

Овако је екипа из Минхена и даље у солидној ситуацији, а добро је познато да су Немци народ који се никада не предаје.

Други клуб из Мадрида, Атлетико, отпутовао је у Лестер на мегдан актуелном шампиону Премијер лиге. Мадриђани су у првом дуелу славили са 1:0, после контроверзног пенала који је погодио Антоан Гризман.

Лестер се добро бранио у првом дуелу, и да није било грешке судије, вероватно би се у вратили кући без примљеног гола.

Крејг Шекспир, вероватно неће мењати много тактику, покушаваће из контранапада преко брзоногог Вардија и Оказакија да дођу до гола, а ток утакмице одлучиће како ће се игра развијати.

Лестер тражи ново изненађење у Лиги шампиона како би померио границе историје клуба, али и нови преокрет против Шпанаца, пошто је у претходној рунди избацио Севиљу баш после пораза у гостима.

Иако је Атлетико, пре свега због искуства у Лиги шампиона, унапред проглашен фаворитом, тренер Дијего Симеоне истиче да су шансе 50:50.

"Целог улог дали су на реванш, биће права битка. Имамо добар резултат из Мадрида, али сви знамо какву атмосферу праве енглески навијачи. Шансе су пођеднаке", рекао је Симеоне.

Среда: Јуве није ПСЖ, Борусија спрема "освету"

Занимљиво ће бити на свим теренима, али свакако највише пажње привлачи дуел који се игра у среду између Барселоне и Јувентуса.

Екипа из Торина има три гола предности из првог дуела, међутим, Каталонци су у прошлој рунду против ПСЖ-а надокнадили четири, па се надају да нешто слично могу да поново и против 'Старе даме' из Торина.

"Морамо да верујемо да можемо опет то да урадимо. Пре неколико дана отац ми је рекао нешто што ми је остало урезано у глави, није битно против кога играмо, чињеница је да смо ми увек Барселона. То значи да ми можемо све. Урадили смо једном, можемо опет", рекао је Нејмар.

Ипак, одбрана Јувентуса ове сезоне примила је само два гола, што значи да је пред Барсом скоро па немогућа мисија. Главни бедем одбране, Ђорђо Кјелини сматра да његова екипа не сме да се повуче, јер ће 'ајкуле' Меси, Нејмар и Суарес то осетити.

"Они су ајкуле, које ако намиришу крв довршиће вас. Ако сачувамо њихове кључне играче у опасним зонама, притиснемо, будемо организовани, живот ће им бити веома тежак. Ако будемо само стајали позади без притиска и чекали их, изгубићемо", рекао је Кјелини.

У другој утакмици у среду, Дортмунд ће покушати да направи изненађење против Монака, који је у првој утакмици на "Вестфалену" славио 3:2.

После експлозије бомбе која се десила пред сам почетак утакмице, када је 'страдала' рука Марку Бартри, челници Лиге шампиона одлучили су да се меч одигра дан касније, што се није свидело људима из Дортмунда.

Под утиском напада, Дортмунд није успео психички да се опорави, па је то Монако искористио и победио. Видећемо какав ће бити одговор екипе Томаса Тухела, с обзиром да морају да тријумфују са два гола или да постигну макар четири, а да приме један мање.

Нема сумње да ћемо гледати отворену утакмицу, јер играчи Дортмунда немају шта да изгубе.

Уторак
Лестер – Атлетико (0:1)
Реал – Бајерн (2:1)

Среда
Барселона – Јувентус (0:3)
Монако – Борусија (3:2)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар