LŠ: Bavarci na Bernabeuu, Atletiko kod "lisica"!

U utorak su na program prve utakmice revanša četvrtfinala Lige šampiona, a u oba će u centru pažnje biti madridski klubovi.

Fudbal 18.04.2017 | 11:00
LŠ: Bavarci na Bernabeuu, Atletiko kod "lisica"!
Derbi je na programu na Santjago Bernabeuu gde Real dočekuje Bajern, posle pobede u Minhenu 2:1 posle preokreta.

S druge strane, Atletiko će u Lesteru da brani minimalnu predstnos sa svog Visente Kalderona.

"Kraljevski klub" biće oslabljen neigranjem Gareta Bejla koji se povredio upravo na prvoj utakmici četvrtfinala, pa nije igrao ni proteklog vikenda u LaLigi.

Očekuje se da ga u startnoj postavi zameni Hames Rodriges, mada se u subotu protiv Sportinga u Hihonu istakao Isko.

"Odlučio sam ko će zameniti Bejla, ali neću da pričam o tome", rekao je Zidan novinarima na konferenciji za štampu.

Utakmica predstavlja i povratak Karla Ančelotija na "Bernabeu" gde je u sezoni 2013/2014 osvojio titulu klupskog šampiona Evrope sa Real Madridom. Sada se nalazi u drugačijoj situaciji, pošto je u prvom susretu poražen od učenika Zidana, 2:1.

Ipak, stvari bi mogle da budu drugačije nego u Minhenu jer se u tim Bavaraca vraća prvi strelac Robert Levandovski. Poljski golgeter zbog povrede propustio je prvi duel, pokazalo se Bajern nije ista ekipa bez njega i sada će biti glavna opasnost po golmana Kejlora Navasa.

"Dobro se osećam, zadovoljan sam što sam se vratio treninzima. Sve je u redu", rekao je Levandovski, strelac 38 pogodaka na 40 mečeva ove sezone.

Iako je Bajern bio bolji protivnik 50. minuta, posle crvenog kartona Havija Martinesa, Real je preuzeo inicijativu i na kraju zamalo pobedio dosta ubedljivije.

Ovako je ekipa iz Minhena i dalje u solidnoj situaciji, a dobro je poznato da su Nemci narod koji se nikada ne predaje.

Drugi klub iz Madrida, Atletiko, otputovao je u Lester na megdan aktuelnom šampionu Premijer lige. Madriđani su u prvom duelu slavili sa 1:0, posle kontroverznog penala koji je pogodio Antoan Grizman.

Lester se dobro branio u prvom duelu, i da nije bilo greške sudije, verovatno bi se u vratili kući bez primljenog gola.

Krejg Šekspir, verovatno neće menjati mnogo taktiku, pokušavaće iz kontranapada preko brzonogog Vardija i Okazakija da dođu do gola, a tok utakmice odlučiće kako će se igra razvijati.

Lester traži novo iznenađenje u Ligi šampiona kako bi pomerio granice istorije kluba, ali i novi preokret protiv Španaca, pošto je u prethodnoj rundi izbacio Sevilju baš posle poraza u gostima.

Iako je Atletiko, pre svega zbog iskustva u Ligi šampiona, unapred proglašen favoritom, trener Dijego Simeone ističe da su šanse 50:50.

"Celog ulog dali su na revanš, biće prava bitka. Imamo dobar rezultat iz Madrida, ali svi znamo kakvu atmosferu prave engleski navijači. Šanse su pođednake", rekao je Simeone.

Sreda: Juve nije PSŽ, Borusija sprema "osvetu"

Zanimljivo će biti na svim terenima, ali svakako najviše pažnje privlači duel koji se igra u sredu između Barselone i Juventusa.

Ekipa iz Torina ima tri gola prednosti iz prvog duela, međutim, Katalonci su u prošloj rundu protiv PSŽ-a nadoknadili četiri, pa se nadaju da nešto slično mogu da ponovo i protiv 'Stare dame' iz Torina.

"Moramo da verujemo da možemo opet to da uradimo. Pre nekoliko dana otac mi je rekao nešto što mi je ostalo urezano u glavi, nije bitno protiv koga igramo, činjenica je da smo mi uvek Barselona. To znači da mi možemo sve. Uradili smo jednom, možemo opet", rekao je Nejmar.

Ipak, odbrana Juventusa ove sezone primila je samo dva gola, što znači da je pred Barsom skoro pa nemoguća misija. Glavni bedem odbrane, Đorđo Kjelini smatra da njegova ekipa ne sme da se povuče, jer će 'ajkule' Mesi, Nejmar i Suares to osetiti.

"Oni su ajkule, koje ako namirišu krv dovršiće vas. Ako sačuvamo njihove ključne igrače u opasnim zonama, pritisnemo, budemo organizovani, život će im biti veoma težak. Ako budemo samo stajali pozadi bez pritiska i čekali ih, izgubićemo", rekao je Kjelini.

U drugoj utakmici u sredu, Dortmund će pokušati da napravi iznenađenje protiv Monaka, koji je u prvoj utakmici na "Vestfalenu" slavio 3:2.

Posle eksplozije bombe koja se desila pred sam početak utakmice, kada je 'stradala' ruka Marku Bartri, čelnici Lige šampiona odlučili su da se meč odigra dan kasnije, što se nije svidelo ljudima iz Dortmunda.

Pod utiskom napada, Dortmund nije uspeo psihički da se oporavi, pa je to Monako iskoristio i pobedio. Videćemo kakav će biti odgovor ekipe Tomasa Tuhela, s obzirom da moraju da trijumfuju sa dva gola ili da postignu makar četiri, a da prime jedan manje.

Nema sumnje da ćemo gledati otvorenu utakmicu, jer igrači Dortmunda nemaju šta da izgube.

Utorak
Lester – Atletiko (0:1)
Real – Bajern (2:1)

Sreda
Barselona – Juventus (0:3)
Monako – Borusija (3:2)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar