Чемпионшип: Имамо новог Премијерлигаша - Галебови су дио елите!

Јоканов Фулам у одабраном друштву, Рафа у ноћној мори! Узбудљиво коло у енглеском Чемпионшипу, једна промоција, али и озбиљан заплет.  Залутали поклон Бенитезу – рикошет у срце навијача Хадерсфилда! Гости су се након постигнутог поготка у Дербију одлучили за чување резултата и одбрану свог гола, али је период од 80 минутуа био предугачак за такву тактику – 1:1.

Фудбал 17.04.2017 | 22:00
Чемпионшип: Имамо новог Премијерлигаша - Галебови су дио елите!
Званично смо добили првог члана енглеске Премијер лиге за следећу сезону. У питању је Брајтон, који је у слављеничкој атмосфери на Америка Експрес Комјунити стадиону лагано преслишао слабашни Виган и купио карту за елитни ранг енглеског фудбала – 2:1 (1:0).

Екипа Криса Хјутона је тако комплетирала феноменалну серију резултата, али и одличну игру током комплетне сезоне, па је апсолутно заслужено прва прошла кроз циљ. У томе су јој помогли голови Глена Марија и Соломона Марча, који су пресудили екипи са дна табеле Чемпионшипа.

Један од победника 43. кола је и Фулам. Екипа српског стратега Славише Јокановићаискористила неочекиван пораз Лидса на Еланд Роуду од Вулверхемптона (0:1) и засела на шесто место, које у овом тренуку гарантује учешће у плеј-офу за промоцију у највиши ранг такмичења. Фулам је на Крејвен Котиџу био сигуран против индиспониране Астон Виле (3:1).

Гости су сами себи загорчали живот на овом мечу, с обзиром да је Џонатан Кођија већ 22. минуту добио црвени картон. Само пет минута раније Сесењон је довео домаћина у вођство. Вила је и поред бројчаног дефицита на терену успела да макар на кратко овај меч учини неизвесним, с обзиром да је Грилиш на старту другог полувремена донео изједначење екипи Стива Бруса. Ипак, убзо је све дошло на своје место, пошто су Алуко и Кебано поставили коначан резултат утакмице.

Важну победу у овом колу остварио је и Шефилд Венздеј, који је освојио сва три бода на Лофтус Роуду, па се сада шепури на петом месту (1:2).

Ипак, највећи губитник је апсолутно Рафа Бенитез, чији је Њукасл поразом у Ипсвичу (3:1) себи у огромној мери закомпликовао живот и угрозио директан пласман у Премијер лигу. Свраке, за које је од 82. минута играо српски нападач Александар Митровић сада имају осам бодова више, али и две утакмице мање од четвртопласираног Хадерсфилда, који би у случају две победе могао да дође на само два бода заостатка од другог места.

Какав поклон Њукаслу и Рафи Бенитезу, чији се клуб након данашњег пораза у Ипсвичу нашао у ситуацији да у самом финишу сезоне остане и без директног пласмана у Премијер лигу. Те бриге додатно је увећао погодак нападача Хадерсфилда Колина Кванера у деветом минуту утакмице у Дербију, али онда када је изгледало да ће Давида Вагнера освојити три велика уследио је залутали пројектил Џејкоба Батерфилда у 88. минуту и погодак који је отишао право у срце гостујућим навијачима – 1:1 (0:1).

Био је то прави рикошет од ноге одбранбених играча Хадерсфилда, који је добио додатно убрзање и био неодбрањив за Данија Ворда.

А може се рећи да је Вагнер тим платио данак бојажљиве игре. Гости су се након постигнутог поготка одлучили за чување резултата и одбрану свог гола, али је период од 80 минутуа био предугачак за такву тактику. Дербију овај бод ништа није значио, али је екипа Герија Роувета показала да има карактер, што само показује начин на који су се радовали после изједначења.

Хадерсфилд је пропустио прилику да се са утакмицом мање приближи на пет бодова од Њуксла и озбиљно се умеша у борбу за директан пласман у Премијер лигу. Овако је остао на четвртом месту са бодом мање од трећепласираног Рединга, па ће се трудити да обезбеди што повољније место пред почетак плеј-офа, мада је тамо велико питање да ли постоји повољнија опција за противника, јер су све екипе прилично уједначеног квалитета.

ЧЕМПИОНШИП – 43. КОЛО:

Фулам – Астон Вила 3:1 (1:0)
/Сесењон 17, Алуко 56, Кебано 79 – Грилиш 50/

Барнсли – Брентфорд 1:1 (1:1)
/Воткинс 28 - Јозефсон 41/

Бирмингем – Бартон 0:2 (0:1)
/Дајер 37, Акинс 52/

Блекбурн - Бристол Сити 1:1 (0:1)
/Галахер 71 - Абрахам 14/

Брајтон – Виган 2:1 (1:0)
/Мари 37, Марч 65 – Паувел 85/

Кардиф - Нотингем Форест 1:0 (0:0)
/Гунарсон 70/

Ипсвич – Њукасл 3:1 (1:0)
/Сирс 43, Мекголдрик 69, Хувс 90+2 – Марфи 62/

Лидс – Вулверхемптон 0:1 (0:1)
/Дико 38/

Престон – Норич 1:3 (0:2)
/Спур 67 - Доренс 28, Марфи 40, Медисон 90+1/

КПР - Шефилд Венздеј 1:2 (1:2)
/Сила 21 - Рич 12, Пудил 31/

Рединг – Ротерам 2:1 (0:1)
/Грабан 66, Свифт 79 - Адејеми 19/

Дерби – Хадерсфилд 1:1 (0:1)
/Батерфилд 88 - Кванер 9/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар