Čempionšip: Imamo novog Premijerligaša - Galebovi su dio elite!

Jokanov Fulam u odabranom društvu, Rafa u noćnoj mori! Uzbudljivo kolo u engleskom Čempionšipu, jedna promocija, ali i ozbiljan zaplet.  Zalutali poklon Benitezu – rikošet u srce navijača Hadersfilda! Gosti su se nakon postignutog pogotka u Derbiju odlučili za čuvanje rezultata i odbranu svog gola, ali je period od 80 minutua bio predugačak za takvu taktiku – 1:1.

Fudbal 17.04.2017 | 22:00
Čempionšip: Imamo novog Premijerligaša - Galebovi su dio elite!
Zvanično smo dobili prvog člana engleske Premijer lige za sledeću sezonu. U pitanju je Brajton, koji je u slavljeničkoj atmosferi na Amerika Ekspres Komjuniti stadionu lagano preslišao slabašni Vigan i kupio kartu za elitni rang engleskog fudbala – 2:1 (1:0).

Ekipa Krisa Hjutona je tako kompletirala fenomenalnu seriju rezultata, ali i odličnu igru tokom kompletne sezone, pa je apsolutno zasluženo prva prošla kroz cilj. U tome su joj pomogli golovi Glena Marija i Solomona Marča, koji su presudili ekipi sa dna tabele Čempionšipa.

Jedan od pobednika 43. kola je i Fulam. Ekipa srpskog stratega Slaviše Jokanovićaiskoristila neočekivan poraz Lidsa na Eland Roudu od Vulverhemptona (0:1) i zasela na šesto mesto, koje u ovom trenuku garantuje učešće u plej-ofu za promociju u najviši rang takmičenja. Fulam je na Krejven Kotidžu bio siguran protiv indisponirane Aston Vile (3:1).

Gosti su sami sebi zagorčali život na ovom meču, s obzirom da je Džonatan Kođija već 22. minutu dobio crveni karton. Samo pet minuta ranije Sesenjon je doveo domaćina u vođstvo. Vila je i pored brojčanog deficita na terenu uspela da makar na kratko ovaj meč učini neizvesnim, s obzirom da je Griliš na startu drugog poluvremena doneo izjednačenje ekipi Stiva Brusa. Ipak, ubzo je sve došlo na svoje mesto, pošto su Aluko i Kebano postavili konačan rezultat utakmice.

Važnu pobedu u ovom kolu ostvario je i Šefild Venzdej, koji je osvojio sva tri boda na Loftus Roudu, pa se sada šepuri na petom mestu (1:2).

Ipak, najveći gubitnik je apsolutno Rafa Benitez, čiji je Njukasl porazom u Ipsviču (3:1) sebi u ogromnoj meri zakomplikovao život i ugrozio direktan plasman u Premijer ligu. Svrake, za koje je od 82. minuta igrao srpski napadač Aleksandar Mitrović sada imaju osam bodova više, ali i dve utakmice manje od četvrtoplasiranog Hadersfilda, koji bi u slučaju dve pobede mogao da dođe na samo dva boda zaostatka od drugog mesta.

Kakav poklon Njukaslu i Rafi Benitezu, čiji se klub nakon današnjeg poraza u Ipsviču našao u situaciji da u samom finišu sezone ostane i bez direktnog plasmana u Premijer ligu. Te brige dodatno je uvećao pogodak napadača Hadersfilda Kolina Kvanera u devetom minutu utakmice u Derbiju, ali onda kada je izgledalo da će Davida Vagnera osvojiti tri velika usledio je zalutali projektil Džejkoba Baterfilda u 88. minutu i pogodak koji je otišao pravo u srce gostujućim navijačima – 1:1 (0:1).

Bio je to pravi rikošet od noge odbranbenih igrača Hadersfilda, koji je dobio dodatno ubrzanje i bio neodbranjiv za Danija Vorda.

A može se reći da je Vagner tim platio danak bojažljive igre. Gosti su se nakon postignutog pogotka odlučili za čuvanje rezultata i odbranu svog gola, ali je period od 80 minutua bio predugačak za takvu taktiku. Derbiju ovaj bod ništa nije značio, ali je ekipa Gerija Rouveta pokazala da ima karakter, što samo pokazuje način na koji su se radovali posle izjednačenja.

Hadersfild je propustio priliku da se sa utakmicom manje približi na pet bodova od Njuksla i ozbiljno se umeša u borbu za direktan plasman u Premijer ligu. Ovako je ostao na četvrtom mestu sa bodom manje od trećeplasiranog Redinga, pa će se truditi da obezbedi što povoljnije mesto pred početak plej-ofa, mada je tamo veliko pitanje da li postoji povoljnija opcija za protivnika, jer su sve ekipe prilično ujednačenog kvaliteta.

ČEMPIONŠIP – 43. KOLO:

Fulam – Aston Vila 3:1 (1:0)
/Sesenjon 17, Aluko 56, Kebano 79 – Griliš 50/

Barnsli – Brentford 1:1 (1:1)
/Votkins 28 - Jozefson 41/

Birmingem – Barton 0:2 (0:1)
/Dajer 37, Akins 52/

Blekburn - Bristol Siti 1:1 (0:1)
/Galaher 71 - Abraham 14/

Brajton – Vigan 2:1 (1:0)
/Mari 37, Marč 65 – Pauvel 85/

Kardif - Notingem Forest 1:0 (0:0)
/Gunarson 70/

Ipsvič – Njukasl 3:1 (1:0)
/Sirs 43, Mekgoldrik 69, Huvs 90+2 – Marfi 62/

Lids – Vulverhempton 0:1 (0:1)
/Diko 38/

Preston – Norič 1:3 (0:2)
/Spur 67 - Dorens 28, Marfi 40, Medison 90+1/

KPR - Šefild Venzdej 1:2 (1:2)
/Sila 21 - Rič 12, Pudil 31/

Reding – Roteram 2:1 (0:1)
/Graban 66, Svift 79 - Adejemi 19/

Derbi – Hadersfild 1:1 (0:1)
/Baterfild 88 - Kvaner 9/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar