Руси и Кинези прате Американце

Кина и Русија послале су шпијунске војне бродове да прате америчку групу носача авиона која се запутила ка севернокорејским водама, наводе јапански медији.

Свијет 17.04.2017 | 19:08
Руси и Кинези прате Американце
Трамп је у тај регион послао групу бродова америчке морнарице на челу с носачем авиона "Карл Винсон", што се сматра сигналом Пјонгјангу, а ту групу је описао као "армаду", додавши да су послате и подморнице које су "далеко моћније од носача авиона", наводи британски "Телеграф".

Лист "Јомјури Шимбун" тврди, позивајући се на "више извора у јапанској влади", да су Кина и Русија "послале обавештајне бродове својих морнарица како би кренули у потеру за америчким носачем авиона Ју-Ес-Ес Карл Винсон".

Кинески и руски бродови "јачају активности упозоравања и надзора у водама и ваздушном простору у тој области", наводи највећи јапански дневник, према писању сестринске публикације на енглеском "Џапан њуз".

Пекинг је затражио помоћ Русије у циљу спречавања кризе због Северне Кореје прошле недеље, док у Кини расте забринутост да је амерички председник Доналд Трамп на путу да са Северном Корејом уђе у сукоб због програма наоружања Пјонгјанга, наводи "Телеграф".

Истовремено, појавили су се наводи да су туристичке компаније у Кини обуставиле вођење туристичких група у Северну Кореју, која је раније била популарно одредиште кинеских туриста.

Медији су прошле недеље објавили и наводе да је кинеска национална авиокомпанија "Ер Чајна" обуставила летове из Пекинга до Пјонгјанга јер се број путника драстично смањио.

(Ало)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хм

17.04.2017 17:28

Руси иКинези прате их са цамцима на весло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

17.04.2017 18:44

Пази да се не врате са обале Северне Кореје американци кући и то ако буду имали среће на дрвеним сплавовима...

Name

Космет

17.04.2017 19:11

Посто овај цамац са фотке?

Name

попара

17.04.2017 18:39

Помислио сам да це у најмању руку пресрести америцке бродове и престрести њихов садрзај.Нису ни Руси сто су некад били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

17.04.2017 18:54

Кад Ким припуца са обале биће беште ноге...Колко американци већ прете Северној Кореји још Стаљин био жив,а сад која је година од тада.Да су могли американци би до сада већ нешто по том питању урадили,само џабе троше туђе паре пореских обвезника на још једно безвезно путовање тих пароброда,кад не смеју ни да дођу до обале Северне Кореје,па не смеју ни да пређу морску границу Северне Кореје,а камоли било шта друго. Они мисле то је Република Српска или Србија па окини по прашини и ником ништа,чекај мало баћо не иде код Кима то тако.Ким је много тврд орах,не сломи га американац, ал зубе ће ту на Северној Кореји поломити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

17.04.2017 19:43

Уколико Америка нападне на Сјеверну Кореју аутоматски треба изврсити напад на Америку.Мало туци по Њујорку и Васингтону да виде како је када падају супер бомбе и мајке свих бомби.Имају руси ,кинези иранци и остали њихови сарадници средстава за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2017 21:16

Имају Амери јаку пјесадију из нових цланица,ЦГ,ХР...итд??

Name

Туп туп

17.04.2017 22:56

НАТО збиља има техноку и мноство најмодернијих авиона, медјутим, против ракета дугог домета и интерконтиненталних ракета са нуклеарним бојевим главама, НЕМА одбране. Сви они то добро знају. И Кина, и НАТО, и Русија. Према томе они це увијек показивати мисице, али на оваквима као сто смо ми.

ОДГОВОРИТЕ