Rusi i Kinezi prate Amerikance

Kina i Rusija poslale su špijunske vojne brodove da prate američku grupu nosača aviona koja se zaputila ka severnokorejskim vodama, navode japanski mediji.

Svijet 17.04.2017 | 19:08
Rusi i Kinezi prate Amerikance
Tramp je u taj region poslao grupu brodova američke mornarice na čelu s nosačem aviona "Karl Vinson", što se smatra signalom Pjongjangu, a tu grupu je opisao kao "armadu", dodavši da su poslate i podmornice koje su "daleko moćnije od nosača aviona", navodi britanski "Telegraf".

List "Jomjuri Šimbun" tvrdi, pozivajući se na "više izvora u japanskoj vladi", da su Kina i Rusija "poslale obaveštajne brodove svojih mornarica kako bi krenuli u poteru za američkim nosačem aviona Ju-Es-Es Karl Vinson".

Kineski i ruski brodovi "jačaju aktivnosti upozoravanja i nadzora u vodama i vazdušnom prostoru u toj oblasti", navodi najveći japanski dnevnik, prema pisanju sestrinske publikacije na engleskom "Džapan njuz".

Peking je zatražio pomoć Rusije u cilju sprečavanja krize zbog Severne Koreje prošle nedelje, dok u Kini raste zabrinutost da je američki predsednik Donald Tramp na putu da sa Severnom Korejom uđe u sukob zbog programa naoružanja Pjongjanga, navodi "Telegraf".

Istovremeno, pojavili su se navodi da su turističke kompanije u Kini obustavile vođenje turističkih grupa u Severnu Koreju, koja je ranije bila popularno odredište kineskih turista.

Mediji su prošle nedelje objavili i navode da je kineska nacionalna aviokompanija "Er Čajna" obustavila letove iz Pekinga do Pjongjanga jer se broj putnika drastično smanjio.

(Alo)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Hm

17.04.2017 17:28

Rusi iKinezi prate ih sa camcima na veslo!

ODGOVORITE
Name

Dragutin

17.04.2017 18:44

Pazi da se ne vrate sa obale Severne Koreje amerikanci kući i to ako budu imali sreće na drvenim splavovima...

Name

Kosmet

17.04.2017 19:11

Posto ovaj camac sa fotke?

Name

popara

17.04.2017 18:39

Pomislio sam da ce u najmanju ruku presresti americke brodove i prestresti njihov sadrzaj.Nisu ni Rusi sto su nekad bili.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

17.04.2017 18:54

Kad Kim pripuca sa obale biće bešte noge...Kolko amerikanci već prete Severnoj Koreji još Staljin bio živ,a sad koja je godina od tada.Da su mogli amerikanci bi do sada već nešto po tom pitanju uradili,samo džabe troše tuđe pare poreskih obveznika na još jedno bezvezno putovanje tih parobroda,kad ne smeju ni da dođu do obale Severne Koreje,pa ne smeju ni da pređu morsku granicu Severne Koreje,a kamoli bilo šta drugo. Oni misle to je Republika Srpska ili Srbija pa okini po prašini i nikom ništa,čekaj malo baćo ne ide kod Kima to tako.Kim je mnogo tvrd orah,ne slomi ga amerikanac, al zube će tu na Severnoj Koreji polomiti...

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

17.04.2017 19:43

Ukoliko Amerika napadne na Sjevernu Koreju automatski treba izvrsiti napad na Ameriku.Malo tuci po Njujorku i Vasingtonu da vide kako je kada padaju super bombe i majke svih bombi.Imaju rusi ,kinezi iranci i ostali njihovi saradnici sredstava za to.

ODGOVORITE
Name

re

17.04.2017 21:16

Imaju Ameri jaku pjesadiju iz novih clanica,CG,HR...itd??

Name

Tup tup

17.04.2017 22:56

NATO zbilja ima tehnoku i mnostvo najmodernijih aviona, medjutim, protiv raketa dugog dometa i interkontinentalnih raketa sa nuklearnim bojevim glavama, NEMA odbrane. Svi oni to dobro znaju. I Kina, i NATO, i Rusija. Prema tome oni ce uvijek pokazivati misice, ali na ovakvima kao sto smo mi.

ODGOVORITE