Анализа - ЛШ: Реванш у Мадриду - И Левандовски игра за подвиг!

Бајерн стиже у главни град Шпаније, где ће покушати да уради нешто што још нико није.

Фудбал 17.04.2017 | 23:07
Анализа - ЛШ: Реванш у Мадриду - И Левандовски игра за подвиг!
Динамичан распоред не оставља простор за предах, па је пред нама још једна велика седмица Лиге шампиона.

Недељу дана после првих четвртфиналних утакмица, у наредна два дана на програму су реванши, што значи да дуел Реала и Бајерна поново долази у први план.

Први четвртфинални сусрет гиганата завршен је тријумфом "краљевског" клуба 2:1, оствареним Роналдовим головима. Зинедин Зидан одморио је после тог меча важне играче - Кристијана, Карима Бензему и Кејлора Наваса, док на Герета Бејла прошлог викенда није ни могао да рачуна због обновљене повреде листа, а тренутно је питање и да ли ће Велшанин бити уопште и спреман да наступи у уторак.

Мадриђани дочекују нови дуел са Баварцима са значајном предношћу, мада је изузетно важан и податак да ће Роберт Левандовски опорављен и спреман почети сутрашњи меч на "Бернабеуу".

"Осећам се добро, веома сам задовољан што сам могао да тренирам са екипом. Све је ОК", рекао је Пољак у недељу, после тренинга са остатком екипе. Он је, очекивано, у понедељак ујутро кренуо са саиграчима у Шпанију, на стадион клуба где су га пре неколико година "јурили" по ходницима, у намери да га задрже.

Наведена "јурњава" за Левандовским догодила се, наравно, после његовог легендарног наступа против Мадриђана у полуфиналу Лиге шампиона 2013, када је у Дортмунду постигао ЧЕТИРИ гола, за чувену победу Борусије над Реалом 4:1.

Према последњим информацијама из Немачке, Пољак ће предводити напад Бајерна, док ће у одбрани место заузети још један бивши играч "милионера" - Матс Хумелс, с тим да је и даље неизвесно да ли ће Џером Боатенг бити у стању да наступи и да нападне историјски резултат.

Ако Бајерн успе - исписаће историју, јер се досад није догодило да Реал испадне након што победи у првој утакмици на гостовању! Ако Бајерн не успе - испашће у двомечу против шпанског тима и четврту годину узастопно.

"У првој утакмици пропустили смо неке велике шансе, то је било недопустиво и за нас фатално", изјавио је Томас Милер.

Када је у питању састав Реала, изненађење би било ако би Пепе и Рафаел Варан били спремни да заиграју, па се очекује да на "Бернабеу" истрчи штоперски тандем Серхио Рамос - Наћо Фернандез. Од прошлог окршаја, Бајерн је одиграо нерешено против Бајерна у гостима, док је Реал на терену Спортинга остварио изузетно важну победу, голом пробуђеног Иска у 90. минуту.

У другом плану, Атлетико - Лестер

У сенци сутрашњег меча реванш у Енглеској играју Лестер и Атлетко Мадрид, након што Шпанци бране 1:0 са Висенте Калдерона.

Лестер тражи ново изненађење у Лиги шампиона како би померио границе историје клуба, али и нови преокрет против Шпанаца, пошто је у претходној рунди избацио Севиљу баш после пораза у гостима.

Иако је Атлетико, пре свега због искуства у Лиги шампиона, унапред проглашен фаворитом, тренер Дијего Симеоне истиче да су шансе 50:50.

"Целог улог дали су на реванш, биће права битка. Имамо добар резултат из Мадрида, али сви знамо какву атмосферу праве енглески навијачи. Шансе су подједнаке", рекао је Симеоне.

Утакмице на Сантијаго Бернабеуу и Кинг пауер стадиону играју се у уторак у стандарном термину од 20.45.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар