Analiza - LŠ: Revanš u Madridu - I Levandovski igra za podvig!

Bajern stiže u glavni grad Španije, gde će pokušati da uradi nešto što još niko nije.

Fudbal 17.04.2017 | 23:07
Analiza - LŠ: Revanš u Madridu - I Levandovski igra za podvig!
Dinamičan raspored ne ostavlja prostor za predah, pa je pred nama još jedna velika sedmica Lige šampiona.

Nedelju dana posle prvih četvrtfinalnih utakmica, u naredna dva dana na programu su revanši, što znači da duel Reala i Bajerna ponovo dolazi u prvi plan.

Prvi četvrtfinalni susret giganata završen je trijumfom "kraljevskog" kluba 2:1, ostvarenim Ronaldovim golovima. Zinedin Zidan odmorio je posle tog meča važne igrače - Kristijana, Karima Benzemu i Kejlora Navasa, dok na Gereta Bejla prošlog vikenda nije ni mogao da računa zbog obnovljene povrede lista, a trenutno je pitanje i da li će Velšanin biti uopšte i spreman da nastupi u utorak.

Madriđani dočekuju novi duel sa Bavarcima sa značajnom prednošću, mada je izuzetno važan i podatak da će Robert Levandovski oporavljen i spreman početi sutrašnji meč na "Bernabeuu".

"Osećam se dobro, veoma sam zadovoljan što sam mogao da treniram sa ekipom. Sve je OK", rekao je Poljak u nedelju, posle treninga sa ostatkom ekipe. On je, očekivano, u ponedeljak ujutro krenuo sa saigračima u Španiju, na stadion kluba gde su ga pre nekoliko godina "jurili" po hodnicima, u nameri da ga zadrže.

Navedena "jurnjava" za Levandovskim dogodila se, naravno, posle njegovog legendarnog nastupa protiv Madriđana u polufinalu Lige šampiona 2013, kada je u Dortmundu postigao ČETIRI gola, za čuvenu pobedu Borusije nad Realom 4:1.

Prema poslednjim informacijama iz Nemačke, Poljak će predvoditi napad Bajerna, dok će u odbrani mesto zauzeti još jedan bivši igrač "milionera" - Mats Humels, s tim da je i dalje neizvesno da li će Džerom Boateng biti u stanju da nastupi i da napadne istorijski rezultat.

Ako Bajern uspe - ispisaće istoriju, jer se dosad nije dogodilo da Real ispadne nakon što pobedi u prvoj utakmici na gostovanju! Ako Bajern ne uspe - ispašće u dvomeču protiv španskog tima i četvrtu godinu uzastopno.

"U prvoj utakmici propustili smo neke velike šanse, to je bilo nedopustivo i za nas fatalno", izjavio je Tomas Miler.

Kada je u pitanju sastav Reala, iznenađenje bi bilo ako bi Pepe i Rafael Varan bili spremni da zaigraju, pa se očekuje da na "Bernabeu" istrči štoperski tandem Serhio Ramos - Naćo Fernandez. Od prošlog okršaja, Bajern je odigrao nerešeno protiv Bajerna u gostima, dok je Real na terenu Sportinga ostvario izuzetno važnu pobedu, golom probuđenog Iska u 90. minutu.

U drugom planu, Atletiko - Lester

U senci sutrašnjeg meča revanš u Engleskoj igraju Lester i Atletko Madrid, nakon što Španci brane 1:0 sa Visente Kalderona.

Lester traži novo iznenađenje u Ligi šampiona kako bi pomerio granice istorije kluba, ali i novi preokret protiv Španaca, pošto je u prethodnoj rundi izbacio Sevilju baš posle poraza u gostima.

Iako je Atletiko, pre svega zbog iskustva u Ligi šampiona, unapred proglašen favoritom, trener Dijego Simeone ističe da su šanse 50:50.

"Celog ulog dali su na revanš, biće prava bitka. Imamo dobar rezultat iz Madrida, ali svi znamo kakvu atmosferu prave engleski navijači. Šanse su podjednake", rekao je Simeone.

Utakmice na Santijago Bernabeuu i King pauer stadionu igraju se u utorak u standarnom terminu od 20.45.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar