Насиље у Аргентини: Навијача бацили са трибине!

Емануел Балбо (22) је на дербију Кордобе између Белграна и Талереса пребијен и бачен са трибине стадиона Марио Алберто Кемпес.

Фудбал 19.04.2017 | 11:30
Насиље у Аргентини: Навијача бацили са трибине!
Завршио је у коми, а касније је подлегао повредама главе.

Две екипе из Кордобе су се први пут састале после 15 година у аргентинској првој фудбалској дивизији и на њихов први сусрет бачена је мрља.

На стадиону је било само навијача Белграна, "Пирата", а осим Балбоа, у одвојеном инциденту је повређен још један навијач, Дијего Фридман, чије су повреде биле знатно лакше.

Заменик директора болнице у Кордоби, Максимилијано Титарели рекао је да је Балбо примљен у критичном, несвесном стању и са мало знакова мождане активности.

Клуб Белграно се оградио од два одвојена инцидента и понудио помоћ у решавању оба случаја. На стадиону је било 57.000 навијача.

Према Ла Воз дел Интериор, насиље је избило јер се Емануел Балбо сукобио са Оскаром Гомезом, који је 2012. убио Емануеловог брата, Агустина. Гомез га је наводно означио као навијача Талереса, што је остале навијаче у близини разбеснело. Гомез је према писању тамошњих медија у бекству.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар