Nasilje u Argentini: Navijača bacili sa tribine!

Emanuel Balbo (22) je na derbiju Kordobe između Belgrana i Taleresa prebijen i bačen sa tribine stadiona Mario Alberto Kempes.

Fudbal 19.04.2017 | 11:30
Nasilje u Argentini: Navijača bacili sa tribine!
Završio je u komi, a kasnije je podlegao povredama glave.

Dve ekipe iz Kordobe su se prvi put sastale posle 15 godina u argentinskoj prvoj fudbalskoj diviziji i na njihov prvi susret bačena je mrlja.

Na stadionu je bilo samo navijača Belgrana, "Pirata", a osim Balboa, u odvojenom incidentu je povređen još jedan navijač, Dijego Fridman, čije su povrede bile znatno lakše.

Zamenik direktora bolnice u Kordobi, Maksimilijano Titareli rekao je da je Balbo primljen u kritičnom, nesvesnom stanju i sa malo znakova moždane aktivnosti.

Klub Belgrano se ogradio od dva odvojena incidenta i ponudio pomoć u rešavanju oba slučaja. Na stadionu je bilo 57.000 navijača.

Prema La Voz del Interior, nasilje je izbilo jer se Emanuel Balbo sukobio sa Oskarom Gomezom, koji je 2012. ubio Emanuelovog brata, Agustina. Gomez ga je navodno označio kao navijača Taleresa, što je ostale navijače u blizini razbesnelo. Gomez je prema pisanju tamošnjih medija u bekstvu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar