Видео: Убице зауставиле играча Панаме да оде на Мундијал!

Фудбалски репрезентативац Панаме, Амилкар Енрикез (33), убијен је у суботу испред свог дома у Колону.

Фудбал 19.04.2017 | 10:30
Видео: Убице зауставиле играча Панаме да оде на Мундијал!
Енрикез је био део екипе која сања о свом првом учешћу на Светском првенству у фудбалу. За репрезентацију је током 12 година уписао 85 наступа и она је сада близу учешћа на СП.

Пре убиства, рекао је да том првенству репрезентација никада није била ближа.

"Никада у историји нисмо имали већу прилику да одемо на Светско првенство, а мени је ово последња прилика у каријери да уживам у свему ономе зашта сам се мукотрпно борио свих ових година. Сан снова ми је да играм на Светском првенству, а ми ћемо га сада остварити." рекао је Енрикез пре око месец дана за званичан сајт ФИФА.

Он је ову изјаву дао поводом доброг резултата Панаме у ЦОНЦАЦАФ зони квалификација.

У суботу су испред куће у Колону чекали нападачи у аутомобилу и пуцали на Енрикеза и његова два пријатеља. "Мики" како су Енрикеза звали, подлегао је повредама, а са њим и један од двојице пријатеља, Делано Вилсон. Панамски медији преносе да су ухапшена четири младића осумњичена за убиство.

Репрезентација Панаме је са 5 бодова на трећем месту, које директно води на СП. Испред ње су Мексико на првом и Костарика на другом месту са 10 односно 7 бодова. У леђа Панами гледају Хондурас и САД, учесници светског купа у Бразилу и Тринидад и Тобаго, учесник купа у Немачкој 2006. године.

Амилкар Енрикез је играо за клуб Арабе Унидо на позицији дефанзивног везног.

Председник Панаме Хуан Карлос Варела рекао је да ће све расположиве снаге бити послате у Колон да се открије ко је убио фудбалера, а саучешће је изјавио и Фудбалски савез Панаме.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар