Video: Ubice zaustavile igrača Paname da ode na Mundijal!

Fudbalski reprezentativac Paname, Amilkar Enrikez (33), ubijen je u subotu ispred svog doma u Kolonu.

Fudbal 19.04.2017 | 10:30
Video: Ubice zaustavile igrača Paname da ode na Mundijal!
Enrikez je bio deo ekipe koja sanja o svom prvom učešću na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Za reprezentaciju je tokom 12 godina upisao 85 nastupa i ona je sada blizu učešća na SP.

Pre ubistva, rekao je da tom prvenstvu reprezentacija nikada nije bila bliža.

"Nikada u istoriji nismo imali veću priliku da odemo na Svetsko prvenstvo, a meni je ovo poslednja prilika u karijeri da uživam u svemu onome zašta sam se mukotrpno borio svih ovih godina. San snova mi je da igram na Svetskom prvenstvu, a mi ćemo ga sada ostvariti." rekao je Enrikez pre oko mesec dana za zvaničan sajt FIFA.

On je ovu izjavu dao povodom dobrog rezultata Paname u CONCACAF zoni kvalifikacija.

U subotu su ispred kuće u Kolonu čekali napadači u automobilu i pucali na Enrikeza i njegova dva prijatelja. "Miki" kako su Enrikeza zvali, podlegao je povredama, a sa njim i jedan od dvojice prijatelja, Delano Vilson. Panamski mediji prenose da su uhapšena četiri mladića osumnjičena za ubistvo.

Reprezentacija Paname je sa 5 bodova na trećem mestu, koje direktno vodi na SP. Ispred nje su Meksiko na prvom i Kostarika na drugom mestu sa 10 odnosno 7 bodova. U leđa Panami gledaju Honduras i SAD, učesnici svetskog kupa u Brazilu i Trinidad i Tobago, učesnik kupa u Nemačkoj 2006. godine.

Amilkar Enrikez je igrao za klub Arabe Unido na poziciji defanzivnog veznog.

Predsednik Paname Huan Karlos Varela rekao je da će sve raspoložive snage biti poslate u Kolon da se otkrije ko je ubio fudbalera, a saučešće je izjavio i Fudbalski savez Paname.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar