Како је Дајана освојила Чарлса

У последњој незванчној биографији британског престолонаследника "Тхе Пассионс Анд Парадоxес Оф Ан Импробабле Лифе", ауторке Сели Бедел Смит откривени су неки нови детаљи о вези принца Чарлса и Дајане.

Забава 17.04.2017 | 11:01
Како је Дајана освојила Чарлса
Након што су 24. фебруара 1981. године и званично објављене заруке принца Чарлса и леди Дајане Спенсер, вереници су дали и заједнички телевизијски интервју. Када је принц рекао како је " одушевљен и срећан", новинар га је упитао: "Претпостављам и заљубљен?"

Дајана је на то одговорила потврдно, успут направивши гримасу и заколутавши очима, Чарлс је дао чудан одговор: "Што год то значило".

У књизи пише да су сви његови пријатељи "знали" су да он није "пао" на шарм Дајане, него да је сматрао да ће се на крају ипак некако заљубити у њу, баш као што су се на крају заљубили његова бака и краљ Џорџ ВИ.

Због притиска оца, принца Филипа, морао је да запроси Дајану, иако није ни најмање био спреман на тај корак, пише Бедел Смит, нарочито зато што је већ био заљубљен у Камилу.

Дајана је била идеална - млада, дивна с децом, ентузијастична, осећајна, а ни то што потиче из угледне породице није било на одмет.

Први пут су се срели у њеном породичном дому у Алтропу, у децембру 1977. Будући да се дружио с њезином сестром Саром, често су се сретали. Средином априла 1980. Чарлс је отишао у Африку као краљичин представник како би предао власт британске колоније Родезије новоизабраној влади. Тада је посетио и Зимбабве, а у његовом друштву нашао се и војни заповедник Ендрју Паркер Боулс, с којим је у Африку стигла и Камила. Иако је била у друштву супруга, заправо је тамо отпутовала због свог краљевског љубавника.

Током званичне вечере Камила и Чарлс су толико отворено флертовали, да је због непријатности принчев секретар напустио собу, пише Бедел Смит. Емоције међу њима нису се могле сакрити, али је она била удата, а он престолонаследник, због чега је Чарлс трпео све веће притиске да се скраси.

У мају 1980. друштво у којем је била и Дајана затекло се у Ројал Алберт Холу на Вердијевом "Реквијему". Чарлс, иако није гајио никаква осећања за њу, сматрао ју је идеалном кандидаткињом за супругу.

Међу њима је било 12 година разлике и нису имали никакве додирне тачке. Ипак, успели су да заподену разговор.

У време кад се Дајана преселила из породичног дома, Чарлс и она су започели везу. Баш тада ју је престолонаследник питао да му се придружи на краљевској јахти током традиционалне годишње регате.

Све је постало јавно када ју је краљица позвала у Балморал почетком септембра и Дајана је добила част да с њима седи у краљевској ложи. Међу званицима је била и Камила са својим супругом јер је, наводно, Чарлс желео одобрење од своје љубавнице како би се венчао с Дајаном.

Лепа Ди је све очарала и Чарлс се надао да ће је заволети, али ју је дуго држао на одстојању. Чак је свом имењаку Чарлсу Палмеру-Томкинсонсу, открио да није сигуран да ли треба да запроси Дајану.

Иако је био на мукама и преиспитивао се, то се на крају десило: запросио је Дајану 6. фебруара 1981. и она је рекла "да".

Б 92
фото>интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

17.04.2017 13:02

Само због пара ниста друго,а он је бас лијеп види се.

ОДГОВОРИТЕ