Kako je Dajana osvojila Čarlsa

U poslednjoj nezvančnoj biografiji britanskog prestolonaslednika "The Passions And Paradoxes Of An Improbable Life", autorke Seli Bedel Smit otkriveni su neki novi detalji o vezi princa Čarlsa i Dajane.

Zabava 17.04.2017 | 11:01
Kako je Dajana osvojila Čarlsa
Nakon što su 24. februara 1981. godine i zvanično objavljene zaruke princa Čarlsa i ledi Dajane Spenser, verenici su dali i zajednički televizijski intervju. Kada je princ rekao kako je " oduševljen i srećan", novinar ga je upitao: "Pretpostavljam i zaljubljen?"

Dajana je na to odgovorila potvrdno, usput napravivši grimasu i zakolutavši očima, Čarls je dao čudan odgovor: "Što god to značilo".

U knjizi piše da su svi njegovi prijatelji "znali" su da on nije "pao" na šarm Dajane, nego da je smatrao da će se na kraju ipak nekako zaljubiti u nju, baš kao što su se na kraju zaljubili njegova baka i kralj Džordž VI.

Zbog pritiska oca, princa Filipa, morao je da zaprosi Dajanu, iako nije ni najmanje bio spreman na taj korak, piše Bedel Smit, naročito zato što je već bio zaljubljen u Kamilu.

Dajana je bila idealna - mlada, divna s decom, entuzijastična, osećajna, a ni to što potiče iz ugledne porodice nije bilo na odmet.

Prvi put su se sreli u njenom porodičnom domu u Altropu, u decembru 1977. Budući da se družio s njezinom sestrom Sarom, često su se sretali. Sredinom aprila 1980. Čarls je otišao u Afriku kao kraljičin predstavnik kako bi predao vlast britanske kolonije Rodezije novoizabranoj vladi. Tada je posetio i Zimbabve, a u njegovom društvu našao se i vojni zapovednik Endrju Parker Bouls, s kojim je u Afriku stigla i Kamila. Iako je bila u društvu supruga, zapravo je tamo otputovala zbog svog kraljevskog ljubavnika.

Tokom zvanične večere Kamila i Čarls su toliko otvoreno flertovali, da je zbog neprijatnosti prinčev sekretar napustio sobu, piše Bedel Smit. Emocije među njima nisu se mogle sakriti, ali je ona bila udata, a on prestolonaslednik, zbog čega je Čarls trpeo sve veće pritiske da se skrasi.

U maju 1980. društvo u kojem je bila i Dajana zateklo se u Rojal Albert Holu na Verdijevom "Rekvijemu". Čarls, iako nije gajio nikakva osećanja za nju, smatrao ju je idealnom kandidatkinjom za suprugu.

Među njima je bilo 12 godina razlike i nisu imali nikakve dodirne tačke. Ipak, uspeli su da zapodenu razgovor.

U vreme kad se Dajana preselila iz porodičnog doma, Čarls i ona su započeli vezu. Baš tada ju je prestolonaslednik pitao da mu se pridruži na kraljevskoj jahti tokom tradicionalne godišnje regate.

Sve je postalo javno kada ju je kraljica pozvala u Balmoral početkom septembra i Dajana je dobila čast da s njima sedi u kraljevskoj loži. Među zvanicima je bila i Kamila sa svojim suprugom jer je, navodno, Čarls želeo odobrenje od svoje ljubavnice kako bi se venčao s Dajanom.

Lepa Di je sve očarala i Čarls se nadao da će je zavoleti, ali ju je dugo držao na odstojanju. Čak je svom imenjaku Čarlsu Palmeru-Tomkinsonsu, otkrio da nije siguran da li treba da zaprosi Dajanu.

Iako je bio na mukama i preispitivao se, to se na kraju desilo: zaprosio je Dajanu 6. februara 1981. i ona je rekla "da".

B 92
foto>internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan

17.04.2017 13:02

Samo zbog para nista drugo,a on je bas lijep vidi se.

ODGOVORITE