Сјећања - На данашњи дан... Два дербија и два ремија!

Као увертира за нови окршај Црвене звезде и Партизана. . .

Фудбал 17.04.2017 | 21:30
Сјећања - На данашњи дан... Два дербија и два ремија!
Овога пута рубрику "Догодило се на данашњи дан" искористићемо као малу увертиру за сутрашњи 154. окршај Црвене звезде и Партизана! Наиме, 17. априла вечити ривали састајали су се два пута и у оба наврата било је нерешено. Па ако тако мора и сутра барем се надамо да ће бити уз доста голова...

Први пут 17. априла Звезда и Партизан састали су се 1960. у 26. вечитом дербију. На стадиону ЈНА пред 55.000 гледалаца било је 1:1. Црно-бели су повели поготком Владице Ковачевићау 52. минуту, да би коначних 1:1 поставио Иван Топлак четири минута касније. Те сезоне тим из Љутице Богдана завршио први испред загребачког Динама.

Партизан је био трећи...



Други дерби одигран на данашњи дан био је 122. по реду и одигран је 2004. На једној страни Краљ, Ћирковић, Батица Мирковић, Нађ, Друловић, Ивић... На другој Видић, Дудућ, Младеновић, Жигић, Богавац... Звезду је водио Славољуб Муслин, Партизан Владимир Вермезовић. 

Иако је утакмица завршена 0:0 узбуђења је било на претек. Ивици Илиеву поништен је гол због (дискутабилног) офсајда, Алберт Нађ је скидао једну лопту са саме гол линије, а Никола Жигићу финишу погодио пречку. Претходно је изванредно интервенисао Краљ. 

Овај реми био је по мери Звезде која је задржала предност на табели и крај шампионата дочекала с 11 бодова вишка у односу на највећег ривала из Хумске...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар