Sjećanja - Na današnji dan... Dva derbija i dva remija!

Kao uvertira za novi okršaj Crvene zvezde i Partizana. . .

Fudbal 17.04.2017 | 21:30
Sjećanja - Na današnji dan... Dva derbija i dva remija!
Ovoga puta rubriku "Dogodilo se na današnji dan" iskoristićemo kao malu uvertiru za sutrašnji 154. okršaj Crvene zvezde i Partizana! Naime, 17. aprila večiti rivali sastajali su se dva puta i u oba navrata bilo je nerešeno. Pa ako tako mora i sutra barem se nadamo da će biti uz dosta golova...

Prvi put 17. aprila Zvezda i Partizan sastali su se 1960. u 26. večitom derbiju. Na stadionu JNA pred 55.000 gledalaca bilo je 1:1. Crno-beli su poveli pogotkom Vladice Kovačevićau 52. minutu, da bi konačnih 1:1 postavio Ivan Toplak četiri minuta kasnije. Te sezone tim iz Ljutice Bogdana završio prvi ispred zagrebačkog Dinama.

Partizan je bio treći...



Drugi derbi odigran na današnji dan bio je 122. po redu i odigran je 2004. Na jednoj strani Kralj, Ćirković, Batica Mirković, Nađ, Drulović, Ivić... Na drugoj Vidić, Duduć, Mladenović, Žigić, Bogavac... Zvezdu je vodio Slavoljub Muslin, Partizan Vladimir Vermezović. 

Iako je utakmica završena 0:0 uzbuđenja je bilo na pretek. Ivici Ilievu poništen je gol zbog (diskutabilnog) ofsajda, Albert Nađ je skidao jednu loptu sa same gol linije, a Nikola Žigiću finišu pogodio prečku. Prethodno je izvanredno intervenisao Kralj. 

Ovaj remi bio je po meri Zvezde koja je zadržala prednost na tabeli i kraj šampionata dočekala s 11 bodova viška u odnosu na najvećeg rivala iz Humske...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar