Анализа: Ево зашто је Звездиних +3, заправо +4...

Уочи суперлигашких плеј-оф и плеј-аут борби подсећамо вас шта ће се гледати ако тимови буду изједначени по броју бодова.

Фудбал 18.04.2017 | 00:00
Анализа: Ево зашто је Звездиних +3, заправо +4...
Актуелни шампион и лидер Суперлиге Србије, Црвена звезда, у плеј-оф, односно последњих седам кола првенства, улази са три бода предности у односу на другопласирани Партизан, са којим се састаје већ у уторак. Евентуални пораз црвено-белих, међутим, не би донео смену на водећој позицији, иако би екипе биле изједначене, а црно-бели били успешнији у међусобним дуелима ове сезоне.

У септембру прошле године, Партизан је као домаћин славио 1:0, а затим је 4. марта на стадиону Рајко Митић било 1:1. Чак и да гости у уторак (17.30, ТВ Арена Спорт) поново остваре победу и изједначе се са највећим ривалом по броју бодова, биће им потребан најмање још један кикс екипе Миодрага Божовића, јер ће о коначном пласману на табели одлучивати број освојених бодова у прелиминарној фази. Било да се ради о шампионској трци, борби за места које воде на међународну сцену или опстанку у лиги.

Подсетимо, Црвена звезда је после 30 одиграних кола имала 79 бодова, шест више од Партизана.

Ево и шта пише у званичним пропозицијама такмичења:

"У случају да после прелиминарне фазе и поделе бодова у складу са принципима из члана 24. на почетку, у току, као и на крају финалне фазе приликом формирања табеле и утврђивања коначне табеле два или више клуба имају исти број бодова, о заузетом месту одлучују:

За ДВА клуба:

- број остварених бодова у прелиминарној фази
- број остварених бодова на утакмицама између тих клубова, одиграним у прелиминарној фази
- ако је исти број бодова - боља гол разлика на утакмицама између тих клубова, одиграним у прелиминарној фази,
- ако је и даље исто стање - према обавезујућим прописима УЕФА, да се голови дати у гостима рачунају 'двоструко' - повољнија разлика између постигнутих и примљених голова на утакмицама између тих клубова, одиграним у прелиминарној фази,
- ако је и даље исто стање - боља гол разлика на свим утакмицама у целом циклусу такмичења у Супер лиги
- ако је и даље исто стање - већи број постигнутих голова на свим утакмицама у целом циклусу такмичења у Супер лиги
- ако је и даље исто стање - боље место на табели 'фер плеја' у целој сезони у Супер лиги
- ако је и даље исто стање - ако су два Клуба са истим бројем бодова на првом и другом месту у табели такмичења за Суперлигу или на месту које обезбеђује учешће у такмичењу УЕФА, а такође и клубови чији пласман одлучује о испадању, организује се баражна утакмица на неутралном терену, који одреди Заједница. У случају нерешеног резултата у регуларном времену одиграће се продужеци 2 x 15 минута, а у случају да и даље остане нерешен резултат, судија ће пресудити извођење пенала према важећим прописима.

За ВИШЕ од два клуба:

- број остварених бодова у прелиминарној фази
- број остварених бодова на утакмицама између тих клубова, одиграних у прелиминарној фази,
- ако је једнак број бодова - боља гол разлика између постигнутих и примљених голова на утакмицама између тих клубова одиграним у прелиминарној фази,
- ако је једнак број бодова - боља гол разлика између постигнутих и примљених голова на свим утакмицама у прелиминарној фази,
- ако је и даље исто стање - боља гол разлика на свим утакмицама у целом циклусу такмичења у Супер лиги
- ако је и даље исто стање - већи број постигнутих голова на свим утакмицама у целом циклусу такмичења у Супер лиги
- ако је и даље исто стање - боље место на табели 'фер плеја' у целој сезони у Супер лиги
- ако је и даље исто стање - извлачење (жреб) које ће извршити Директор лиге на седници Извршног одбора Заједнице".

ТАБЕЛА ПЛЕЈ-ОФ (ПОСЛЕ ПОДЕЛЕ БОДОВА): Црвена звезда 40, Партизан 37, Војводина 30, Напредак 26, Младост 24, Раднички 22, Вождовац 22, Јавор 21.

ТАБЕЛА ПЛЕЈ-АУТ (ПОСЛЕ ПОДЕЛЕ БОДОВА): Чукарички 20, Спартак 19, Рад 18, Бачка 14, Металац 14, Радник 13, Нови Пазар 10, Борац 9.

ТАБЕЛА ПРЕЛИМИНАРНЕ ФАЗЕ:Црвена звезда 79, Партизан 73, Војводина 59, Напредак 52, Младост 48, Раднички Ниш 44, Вождовац 43, Јавор 42 (плеј-оф), Чукарички 40, Спартак 38, Рад 35, Металац 27, Бачка 27, Радник 25, Нови Пазар 20, Борац 18.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар