Видео: Сениорско ремек дјело јапанског Месија! А још му је 15 година!

Није само Јутјуб сензација! Запамтите име - Такефуса Кубо!

Фудбал 22.04.2017 | 18:00
Видео: Сениорско ремек дјело јапанског Месија! А још му је 15 година!
Било је таквих на десетине. Сећате се само нашег Никона Јевтића, сада са новим презименом Ел Маестро. Углавном су сви по правилу нестајали са тим Јутјуб клиповима на којима су обећавали. Али једно је жонглирање са лоптом, нешто сасвим друго професионални фудбал. Међутим, изгледа да јапанска интернет сензација Такефуша Кубо није само пролазни хит.

Кубо је, уосталом, још пре шест година прошао пробу у Барселони и играо за њену У11 селекцију. У првој пуној сезони је на 30 утакмица дао 74 гола и био најбољи стрелац Блаугране. Али када је дошао ред да пређе на степеник изнад, на У14 селекцију, утврђено је да је Барса кршила правила када је доводила малолетне фудбалере због чега је кажњена и забраном регистрације нових играча.

Такефуша Кубо је морао да се врати у Јапан.

Испоставило се да је и тај повратак имао добрих страна. Конкуренција у Јапану значајно је испод оне у Европи, посебно у Шпанији, па је “јапански Меси“, како Куба зову још од интернет дана, добио шансу да на сениорском нивоу дебитује већ са 15 година. Играјући за У23 тим Токија у трећој лиги Јапана - само још Сезеро Осака и Гамба Осака играју са подмлатком - постао је и најмлађи стрелац у историји земље излазећег сунца.

Са 15 година, 10 месеци и 11 дана постигао је победнички гол у победи над Серезом. И то какав! И највећи мајстори фудбалске хвалили би се оваквим ремек делом.

Кубо је тако надмашио 13 година стар рекорд Такајукија Моримота, који је два дана пре 16. рођендана постигао сениорски првенац, такође у дресу Токија, да би касније остварио и солидну европску каријеру играјући за Катанију и Новару. Кубо има више амбиције, иако сам каже да не воли да га пореде а Месијем.

"Али надам се да ћу једног дана бити као он", додаје Такефуша Кубо.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар