Video: Seniorsko remek djelo japanskog Mesija! A još mu je 15 godina!

Nije samo Jutjub senzacija! Zapamtite ime - Takefusa Kubo!

Fudbal 22.04.2017 | 18:00
Video: Seniorsko remek djelo japanskog Mesija! A još mu je 15 godina!
Bilo je takvih na desetine. Sećate se samo našeg Nikona Jevtića, sada sa novim prezimenom El Maestro. Uglavnom su svi po pravilu nestajali sa tim Jutjub klipovima na kojima su obećavali. Ali jedno je žongliranje sa loptom, nešto sasvim drugo profesionalni fudbal. Međutim, izgleda da japanska internet senzacija Takefuša Kubo nije samo prolazni hit.

Kubo je, uostalom, još pre šest godina prošao probu u Barseloni i igrao za njenu U11 selekciju. U prvoj punoj sezoni je na 30 utakmica dao 74 gola i bio najbolji strelac Blaugrane. Ali kada je došao red da pređe na stepenik iznad, na U14 selekciju, utvrđeno je da je Barsa kršila pravila kada je dovodila maloletne fudbalere zbog čega je kažnjena i zabranom registracije novih igrača.

Takefuša Kubo je morao da se vrati u Japan.

Ispostavilo se da je i taj povratak imao dobrih strana. Konkurencija u Japanu značajno je ispod one u Evropi, posebno u Španiji, pa je “japanski Mesi“, kako Kuba zovu još od internet dana, dobio šansu da na seniorskom nivou debituje već sa 15 godina. Igrajući za U23 tim Tokija u trećoj ligi Japana - samo još Sezero Osaka i Gamba Osaka igraju sa podmlatkom - postao je i najmlađi strelac u istoriji zemlje izlazećeg sunca.

Sa 15 godina, 10 meseci i 11 dana postigao je pobednički gol u pobedi nad Serezom. I to kakav! I najveći majstori fudbalske hvalili bi se ovakvim remek delom.

Kubo je tako nadmašio 13 godina star rekord Takajukija Morimota, koji je dva dana pre 16. rođendana postigao seniorski prvenac, takođe u dresu Tokija, da bi kasnije ostvario i solidnu evropsku karijeru igrajući za Kataniju i Novaru. Kubo ima više ambicije, iako sam kaže da ne voli da ga porede a Mesijem.

"Ali nadam se da ću jednog dana biti kao on", dodaje Takefuša Kubo.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar