"Ко плаћа протесте против мене?"

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је да би "неко требало да испита ко је платио" за скупове широм САД на којима се од њега захтијева да објави своју пореску пријаву у име транспарентности и потенцијалног сукоба својих полтичких и пословних интереса.

Свијет 16.04.2017 | 21:30
"Ко плаћа протесте против мене?"
Трамп је написао на Твитеру: "Урадио сам готово немогућу ствар за републиканца: лагано сам побједио на предсједничким изборима! Сада је пореска пријава поново тема?".

"Неко би требало да испита ко је платио за јучерашње мале организоване скупове. Избори су завршени", написао је Трамп на Твитеру.

Послије више од 40 година, Трамп је први предсједнички кандидат републиканаца или демократа који није објавио пореску пријаву, нити је испунио предизборно обећање да ће је објавити.

Хиљаде људи су у суботу протестовале у градовима широм САД, захтијевајући од предсједника да објави своје приходе и пореску пријаву, како би јавност могла да има увид у његове пословне везе, и да утврди да ли је повезан са другим државама.

Протести су избили 15. априла, када је обично рок за предају пореских пријава у САД, али је он ове године због Ускрса помјерен за 18. април.

Демонстрације у више од десет америчких градова биле су углавном мирне, а на протесту у Берклију у Калифорнији избила је туча демонстраната и Трампових присталица због које је полиција ухапсила најмање 20 људи.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хе хе

16.04.2017 22:59

Амери су то, нису то Балканци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

данасња америцка демократија

17.04.2017 10:02

Знамо да комунисти нису дозвољави ни висестранацке ни слободне изборе.За разлику, у Америци имамо данас и слободне изборе и висе странака.Али,када на изборима доде неко на власт,који се "естаблисменту" не свида,они њему ,једноставно,не дозвољавају да влада.То данас имамо у Америци.У конацници у Америци је слицно као код комуниста,свидјело се то некоме или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

17.04.2017 10:13

Ја их плацам,ста хоцес ??

ОДГОВОРИТЕ