ФРА: Бордо побједом наставио борбу за Европу! Хаос и прекид на Корзици!

Бордо добио, Гајић добар на новој позицији! Навијачи гласали да ли Вуле треба да остане. . . ! Жирондинци славили у Нанту поготком Санкареа.  Ново лудило у Бастији! Редар напао играча! Заиста невероватне сцене стижу са Корзике. . .

Фудбал 16.04.2017 | 20:00
ФРА: Бордо побједом наставио борбу за Европу! Хаос и прекид на Корзици!
Тотални хаос на Корзици, други покушај линча фудбалера Лиона!

Једном су им опростили и вратили се на терен - други пут нису! И хвала Богу што нису, јер ко зна шта би било до краја! Утакмица Бастија - Лион дефинитивно је прекинута пошто су најватренији навијачи клуба са Корзике били решени да линчују гостујуће фудбалере. 

После првог напада на њих уочи почетка меча дошло је до одлагања, а онда су играчи Лиона вратили да играју - иако апсолутно нису имали обавезу да то учине - да би на полувремену поново дошло до хаоса. 

Први снимци који стижу показују да су чак и редари учествовали у нападима, што ће ситуацију у којој се Бастија нашла учинити још тежом.  

Представици домаћег клуба су желели да се по сваку цену меч настави јер се плаше нереда, док гостима из Лиона, барем за сада, очигледно не пада на памет да још једном своје главе ставе у торбе...

Невероватно... Због чега су "ватрени навијачи" Бастије дошли на стадион ове недеље, тешко да ико зна. Па, чак и они сами...

Због фудбала сигурно нису, јер су чак ДВА пута напали фудбалере гостујућег Лиона!

Прво је почетак утакмице каснио сат времена, а затим је она прекинута када су играчи гостију по други пут нападнути по завршетку првог полувремена.

Чак је и један од редара домаћег клуба учествовао у инциденту!

Нападнут је био и голман Ентони Лопез.

Утакмица је после другог напада и званично прекинута, а резултат првог полувремена је био 0:0. Нема сумње да Бастију очекује драстична казна због ових инцидената, могуће је и одузимање бодова...

У међувремену, француски медији објавили су разлоге првог напада: Присталице Бастије, гађале су гостујуће играче лоптама које су током загревања падале на њихову трибину. Када су се играчи Лиона побунили због тога, уследио је јуриш на њих...

Подсетимо, фудбалерима Лиона утакмица је каснила и пре само три дана, тада због дивљања навијача Бешикташа, уочи прве утакмице четвртфинала Лиге Европе.

Бордо остаје у трци за Лигу Европе! Жирондинци су савладали Нант у гостима са 1:0 у првом мечу недељног програма у Лиги 1, а значајан доприност у овај тријумф уградио је један од двојице српскиг дефанзиваца који игра за екипу тренера Гувернека - Милан Гајић. 

Млади репрезентативац наше земље шансу је добио од 36. минута уместо повређеног Немца Дијега Контента, па је тако морао да одговори задацима на позицији левог бека, где се не сналази најбоље. Без обзира на то Гајић је сасвим пристојно одрадио свој део посла, пре свега у дефанзиви, показавши Гувернеку да на њега може да рачуна у сваком смислу и на било којем месту у одбрани. 

Бордо са ова три бода која му је голом донео Јунус Санкаре на додавање Франсое Каманоа на свом конту има 52, само два мање од четвртопласираног Лиона који ће свој меч 33. кола тек одиграти. 

Када је у питању други српски интернационалац из тог тима - Вукашин Јовановић, њега није било у тиму због суспензије. У међувремену, навијачи Бордоа одговорили су на актету је клуб поставио на свој сајт. Питање је било врло једноставно: Треба ли откупити уговор Вулета Јобановића од Зенита? Бивши штопер Црвене звезде може да буде задовољан одговорима, пошто је 47 одсто одговорило потврдно, уз услов да цена буде прихватљива, док је чак 25 одсто испитаника заокружило "да, у сваком случају, ради се о талентованом играчу који ће напредовати".

Ако ћемо по анкети само 17 одсто навијача Бордоа није задовољно оним што је до сада видело од српског репрезентативца... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар