FRA: Bordo pobjedom nastavio borbu za Evropu! Haos i prekid na Korzici!

Bordo dobio, Gajić dobar na novoj poziciji! Navijači glasali da li Vule treba da ostane. . . ! Žirondinci slavili u Nantu pogotkom Sankarea.  Novo ludilo u Bastiji! Redar napao igrača! Zaista neverovatne scene stižu sa Korzike. . .

Fudbal 16.04.2017 | 20:00
FRA: Bordo pobjedom nastavio borbu za Evropu! Haos i prekid na Korzici!
Totalni haos na Korzici, drugi pokušaj linča fudbalera Liona!

Jednom su im oprostili i vratili se na teren - drugi put nisu! I hvala Bogu što nisu, jer ko zna šta bi bilo do kraja! Utakmica Bastija - Lion definitivno je prekinuta pošto su najvatreniji navijači kluba sa Korzike bili rešeni da linčuju gostujuće fudbalere. 

Posle prvog napada na njih uoči početka meča došlo je do odlaganja, a onda su igrači Liona vratili da igraju - iako apsolutno nisu imali obavezu da to učine - da bi na poluvremenu ponovo došlo do haosa. 

Prvi snimci koji stižu pokazuju da su čak i redari učestvovali u napadima, što će situaciju u kojoj se Bastija našla učiniti još težom.  

Predstavici domaćeg kluba su želeli da se po svaku cenu meč nastavi jer se plaše nereda, dok gostima iz Liona, barem za sada, očigledno ne pada na pamet da još jednom svoje glave stave u torbe...

Neverovatno... Zbog čega su "vatreni navijači" Bastije došli na stadion ove nedelje, teško da iko zna. Pa, čak i oni sami...

Zbog fudbala sigurno nisu, jer su čak DVA puta napali fudbalere gostujućeg Liona!

Prvo je početak utakmice kasnio sat vremena, a zatim je ona prekinuta kada su igrači gostiju po drugi put napadnuti po završetku prvog poluvremena.

Čak je i jedan od redara domaćeg kluba učestvovao u incidentu!

Napadnut je bio i golman Entoni Lopez.

Utakmica je posle drugog napada i zvanično prekinuta, a rezultat prvog poluvremena je bio 0:0. Nema sumnje da Bastiju očekuje drastična kazna zbog ovih incidenata, moguće je i oduzimanje bodova...

U međuvremenu, francuski mediji objavili su razloge prvog napada: Pristalice Bastije, gađale su gostujuće igrače loptama koje su tokom zagrevanja padale na njihovu tribinu. Kada su se igrači Liona pobunili zbog toga, usledio je juriš na njih...

Podsetimo, fudbalerima Liona utakmica je kasnila i pre samo tri dana, tada zbog divljanja navijača Bešiktaša, uoči prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope.

Bordo ostaje u trci za Ligu Evrope! Žirondinci su savladali Nant u gostima sa 1:0 u prvom meču nedeljnog programa u Ligi 1, a značajan doprinost u ovaj trijumf ugradio je jedan od dvojice srpskig defanzivaca koji igra za ekipu trenera Guverneka - Milan Gajić. 

Mladi reprezentativac naše zemlje šansu je dobio od 36. minuta umesto povređenog Nemca Dijega Kontenta, pa je tako morao da odgovori zadacima na poziciji levog beka, gde se ne snalazi najbolje. Bez obzira na to Gajić je sasvim pristojno odradio svoj deo posla, pre svega u defanzivi, pokazavši Guverneku da na njega može da računa u svakom smislu i na bilo kojem mestu u odbrani. 

Bordo sa ova tri boda koja mu je golom doneo Junus Sankare na dodavanje Fransoe Kamanoa na svom kontu ima 52, samo dva manje od četvrtoplasiranog Liona koji će svoj meč 33. kola tek odigrati. 

Kada je u pitanju drugi srpski internacionalac iz tog tima - Vukašin Jovanović, njega nije bilo u timu zbog suspenzije. U međuvremenu, navijači Bordoa odgovorili su na aktetu je klub postavio na svoj sajt. Pitanje je bilo vrlo jednostavno: Treba li otkupiti ugovor Vuleta Jobanovića od Zenita? Bivši štoper Crvene zvezde može da bude zadovoljan odgovorima, pošto je 47 odsto odgovorilo potvrdno, uz uslov da cena bude prihvatljiva, dok je čak 25 odsto ispitanika zaokružilo "da, u svakom slučaju, radi se o talentovanom igraču koji će napredovati".

Ako ćemo po anketi samo 17 odsto navijača Bordoa nije zadovoljno onim što je do sada videlo od srpskog reprezentativca... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar