Цвајта: Берлин кличе Бундеслиги! Дрезден зарибао, Карлсруе потонуо!

Сјајни Унион са два гола у завршници стигао до победе над Кајзерслаутерном - 3:1.

Фудбал 16.04.2017 | 19:30
Цвајта: Берлин кличе Бундеслиги! Дрезден зарибао, Карлсруе потонуо!
Берлин кличе Униону, Бундеслига је све ближе. Екипа из црвеног дела овог велелепног града успела је да се дочепа важних бодова у окршају са Кајзерслаутерном и победом од 3:1 (1:0) задржи трећу позицију која води у бараж на крају сезоне.

Наравно, уколико Челични буду на нивоу у финишу сезоне и директна промоција би могла да буде опција јер је конкуренција на врху табеле сасвим реална, а видећемо ко ће од четири тима који су се издвојили на челу извисити у преwосталих пет утакмица.

Деловало је да Унион неће имати проблема данас, посебно када им је Хрват Дамир Крилах у првом полувремену донео лагано вођство, али у наставку је фудбалер Кајзера Гаус у 68. минуту све сам урадио, матирао одбрану домаћина и заледио Берлин на тренутак.

Ипак, екипа Јенса Келера се није предала, а до победе је стигла у последњих пет минута игре после страховитих напада. Прво је зимско појачање из Енглеске Аустријанац Полтер у 85. постигао круцијалан гол главом, а тачку на меч и победу Берлина ставио је Филип Хосинер у 88. минуту.

Унион се вратио, а Дрезден посустао. Великан из источне Немачке данас је вероватно изгубио корак у намери да нападне пласман у Бундеслигу пошто је дозволио Фортуни да однесе бод. Гартнер је већ у 17. минуту довео госте из Дизелдорфа у вођство, а све што је Динамо урадио на овом мечу био је погодак сјајног Стефана Кучкеа за 1:1 десетак минута пре краја.

И на дну је напето као и на врху, а оно што је извесно је да Карлсруе полако пакује кофере за трећу лигу. Очајна екипа са дна табеле данас је поражена и код куће од Хејденхајма (0:1) па јој је опастнак још само остао у домену математике.

Остали тимови са дна су били углавном успешни данас па је у борби за опстанак направљен велики ред јер за голи живот стрепе готово сви клубови од 10. позиције па ка дну што нам гарантује узбудљиву завршницу Цвајте.  

ЦВАЈТА, 28. КОЛО

Субота:
Хановер - Ајнтрахт Брауншвајг 1:0 (1:0)
/Филкриг 32/

Нирнберг - Ауе 2:1 (1:0)
/Кемпе 24, Тучерт 82 - Квесић 51/

Недеља:
Санкт Паули - Вирцбургер 1:0 (0:0)
/Бухтман 87/

Бохум - Гројтер Фирт 1:0 (1:0)
/Есфелд 18/

Унион Берлин - Кајзерслаутерн 3:1 (1:0)
/Крилах 14, Полтер 85, Хосинер 88 - Гаус 68/

Карлсруе - Хајденхејм 0:1 (0:0)
/Верхоек 67/

Минхен 1860 - Сандхаузен 1:1 (1:0)
/Булов 45+1 - Карл 83/

Динамо Дрезден - Фортуна Дизелдорф 1:1 (0:1)
/Кучке 77 - Гартнер 17/

Понедељак:
20.15 Арминија - Штутгарт

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар