Cvajta: Berlin kliče Bundesligi! Drezden zaribao, Karlsrue potonuo!

Sjajni Union sa dva gola u završnici stigao do pobede nad Kajzerslauternom - 3:1.

Fudbal 16.04.2017 | 19:30
Cvajta: Berlin kliče Bundesligi! Drezden zaribao, Karlsrue potonuo!
Berlin kliče Unionu, Bundesliga je sve bliže. Ekipa iz crvenog dela ovog velelepnog grada uspela je da se dočepa važnih bodova u okršaju sa Kajzerslauternom i pobedom od 3:1 (1:0) zadrži treću poziciju koja vodi u baraž na kraju sezone.

Naravno, ukoliko Čelični budu na nivou u finišu sezone i direktna promocija bi mogla da bude opcija jer je konkurencija na vrhu tabele sasvim realna, a videćemo ko će od četiri tima koji su se izdvojili na čelu izvisiti u prewostalih pet utakmica.

Delovalo je da Union neće imati problema danas, posebno kada im je Hrvat Damir Krilah u prvom poluvremenu doneo lagano vođstvo, ali u nastavku je fudbaler Kajzera Gaus u 68. minutu sve sam uradio, matirao odbranu domaćina i zaledio Berlin na trenutak.

Ipak, ekipa Jensa Kelera se nije predala, a do pobede je stigla u poslednjih pet minuta igre posle strahovitih napada. Prvo je zimsko pojačanje iz Engleske Austrijanac Polter u 85. postigao krucijalan gol glavom, a tačku na meč i pobedu Berlina stavio je Filip Hosiner u 88. minutu.

Union se vratio, a Drezden posustao. Velikan iz istočne Nemačke danas je verovatno izgubio korak u nameri da napadne plasman u Bundesligu pošto je dozvolio Fortuni da odnese bod. Gartner je već u 17. minutu doveo goste iz Dizeldorfa u vođstvo, a sve što je Dinamo uradio na ovom meču bio je pogodak sjajnog Stefana Kučkea za 1:1 desetak minuta pre kraja.

I na dnu je napeto kao i na vrhu, a ono što je izvesno je da Karlsrue polako pakuje kofere za treću ligu. Očajna ekipa sa dna tabele danas je poražena i kod kuće od Hejdenhajma (0:1) pa joj je opastnak još samo ostao u domenu matematike.

Ostali timovi sa dna su bili uglavnom uspešni danas pa je u borbi za opstanak napravljen veliki red jer za goli život strepe gotovo svi klubovi od 10. pozicije pa ka dnu što nam garantuje uzbudljivu završnicu Cvajte.  

CVAJTA, 28. KOLO

Subota:
Hanover - Ajntraht Braunšvajg 1:0 (1:0)
/Filkrig 32/

Nirnberg - Aue 2:1 (1:0)
/Kempe 24, Tučert 82 - Kvesić 51/

Nedelja:
Sankt Pauli - Vircburger 1:0 (0:0)
/Buhtman 87/

Bohum - Grojter Firt 1:0 (1:0)
/Esfeld 18/

Union Berlin - Kajzerslautern 3:1 (1:0)
/Krilah 14, Polter 85, Hosiner 88 - Gaus 68/

Karlsrue - Hajdenhejm 0:1 (0:0)
/Verhoek 67/

Minhen 1860 - Sandhauzen 1:1 (1:0)
/Bulov 45+1 - Karl 83/

Dinamo Drezden - Fortuna Dizeldorf 1:1 (0:1)
/Kučke 77 - Gartner 17/

Ponedeljak:
20.15 Arminija - Štutgart

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar