Арсене, обећао сам да ћу звати, води ме из Реала!

Детаљи из књиге Месута Озила за праве фудбалске сладокусце.

Фудбал 21.04.2017 | 11:00
Арсене, обећао сам да ћу звати, води ме из Реала!
Једно је када велики фудбалери дају добар интервју и отворе своју душу, а друго када напишу књигу. Тада на видело излазе многи занимљиви детаљи о којима се врло мало или уопште не зна, а тако је и са књигом коју је написао Месут Озил.

Дејли Мејл је објавио исечак из књиге, а ми вам преносимо неколико најзанимљивих делова.

"Позвао сам број који сам сачувао у телефону 2010. године. ´Господине Венгер´, рекао сам, ´обећао сам да ћете бити прва особа коју ћу контактирати ако будем тражио нови клуб. И ево, зовем вас´. Венгер ми је рекао да је све време држао око на мени и да му се допада ккао сам се развио као играч. И одједном сам имао добар осећај око свега тога. Осетио сам да тај човек, који ме никада није упознао лично, има високо мишљење о мени и да ми верује. Тачно оно што ми је било потребно. После тога ми је Жозе Мурињо послао поруку следеће садржине - ´Ништа ми ниси рекао. Мислио сам да желиш да завршиш каријеру у Реалу", написао је Озил и додао да никада није био импресиониран Барселоном.

Када је стигао у Арсенал, Озил је врло брзо схватио где је дошао. Није ту било превише додавања и полетности као у Примери.

Премијер лига је нешто сасвим другачије. А ево како то изгледа када сте доле на терену.

"Током меча не схватате колико напада ваше тело претрпи. Пуни сте адреналина и не осећате бол. Али после, када се туширате, откријете мистерију. После неких мечева поје потколенице су биле плаве као да их је неко ударао чекићем. Имао сам огреботине на врату, раменима и грудима од противничких лактова који су ми пожелели добродошлицу у Премијер лигу. Наравно, када судија није гледао".

Озил је додао и да је имао баснословну понуду из Кине. Коју је одбио за мање од три минута.

"Када сам добио понуду из Кине прошлог лета, није ми био потребан ничији савет. Понуда је била превише апсурдна. Кинези су били спремни да плате износ из бајке који је изнад свега што сам могао да замислим за уговор од пет година. Требало ми је мање од три минута да одбијем понуду. Рекао сам агенту ´Нисам ни близу краја каријере. Желим да освајам титуле са Арсеналом. Не желим да играм у Кини без обзира на то колико желе да ме плате. Нема шансе".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар