Arsene, obećao sam da ću zvati, vodi me iz Reala!

Detalji iz knjige Mesuta Ozila za prave fudbalske sladokusce.

Fudbal 21.04.2017 | 11:00
Arsene, obećao sam da ću zvati, vodi me iz Reala!
Jedno je kada veliki fudbaleri daju dobar intervju i otvore svoju dušu, a drugo kada napišu knjigu. Tada na videlo izlaze mnogi zanimljivi detalji o kojima se vrlo malo ili uopšte ne zna, a tako je i sa knjigom koju je napisao Mesut Ozil.

Dejli Mejl je objavio isečak iz knjige, a mi vam prenosimo nekoliko najzanimljivih delova.

"Pozvao sam broj koji sam sačuvao u telefonu 2010. godine. ´Gospodine Venger´, rekao sam, ´obećao sam da ćete biti prva osoba koju ću kontaktirati ako budem tražio novi klub. I evo, zovem vas´. Venger mi je rekao da je sve vreme držao oko na meni i da mu se dopada kkao sam se razvio kao igrač. I odjednom sam imao dobar osećaj oko svega toga. Osetio sam da taj čovek, koji me nikada nije upoznao lično, ima visoko mišljenje o meni i da mi veruje. Tačno ono što mi je bilo potrebno. Posle toga mi je Žoze Murinjo poslao poruku sledeće sadržine - ´Ništa mi nisi rekao. Mislio sam da želiš da završiš karijeru u Realu", napisao je Ozil i dodao da nikada nije bio impresioniran Barselonom.

Kada je stigao u Arsenal, Ozil je vrlo brzo shvatio gde je došao. Nije tu bilo previše dodavanja i poletnosti kao u Primeri.

Premijer liga je nešto sasvim drugačije. A evo kako to izgleda kada ste dole na terenu.

"Tokom meča ne shvatate koliko napada vaše telo pretrpi. Puni ste adrenalina i ne osećate bol. Ali posle, kada se tuširate, otkrijete misteriju. Posle nekih mečeva poje potkolenice su bile plave kao da ih je neko udarao čekićem. Imao sam ogrebotine na vratu, ramenima i grudima od protivničkih laktova koji su mi poželeli dobrodošlicu u Premijer ligu. Naravno, kada sudija nije gledao".

Ozil je dodao i da je imao basnoslovnu ponudu iz Kine. Koju je odbio za manje od tri minuta.

"Kada sam dobio ponudu iz Kine prošlog leta, nije mi bio potreban ničiji savet. Ponuda je bila previše apsurdna. Kinezi su bili spremni da plate iznos iz bajke koji je iznad svega što sam mogao da zamislim za ugovor od pet godina. Trebalo mi je manje od tri minuta da odbijem ponudu. Rekao sam agentu ´Nisam ni blizu kraja karijere. Želim da osvajam titule sa Arsenalom. Ne želim da igram u Kini bez obzira na to koliko žele da me plate. Nema šanse".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar