Емотивни Дејан Савићевић: Жао ми је што су продали мој Милан!

Фудбалски клуб Милан од четвртка је званично прешао у власништво Кинеза, који су од Силвија Берлусконија откупили 99,93 одсто акција италијанског гиганта за 740 милиона евра. Ова вест тешко је пала легендарном фудбалеру Деји Савићевићу, који је после великих успеха са Црвеном звездом дрес росо-нера носио од 1992. до 1997. Геније је у разговору за „Ало!” отворио душу.

Фудбал 19.04.2017 | 23:45
Емотивни Дејан Савићевић: Жао ми је што су продали мој Милан!
- Искрено, веома ми је жао што је Берлускони продао мој Милан после 30 година успешног пословања. Надам се да ће се росо-нери вратити на старе стазе успеха и са новим власницима. То ће показати време - гутајући кнедлу рекао је за "Ало!" Савићевић.

Председник Фудбалског савеза Црне Горе за Милан је одиграо 144 утакмице и постигао је 34 гола, уз седам асистенција. Са италијанским клубом је за пет година освојио Лигу шампиона (1994), УЕФА Суперкуп (1995) и три Суперкупа Италије (1993, 1994. и 1995).

Овако је Савићевић недавно причао о Берлусконију за италијанску „Газету”.

- Силвио је увек био уз мене, помагао ми је у најтежим моментима. Без њега би се моја прича у Милану завршила врло брзо. После прве сезоне, цео стручни штаб је био против мене, говорили су да се нисам интегрисао, да нисам научио језик, али је Берлускони био неумољив рекавши им да ја остајем. Он је био симбол свих Миланових успеха, а ја сам му посебно захвалан јер сам уз његову подршку у Милану постигао велике успехе - поручио је Геније.

Нови власник Милана је кинеска компанија „Сино-Јуроп спортс инвестнмент менаџмент Чангћинг”, на чијем челу је бизнисмен Јонгхонг Ли. Њихов конзорцијум је потписао уговор са Берлусконијевом фирмом „Финивест”, а од 740 милиона евра, колико је Силвио добио за росо-нере, 220 представља отплату дугова славног клуба. Осталих 520 је било довољно да се Берлускони после три деценије одрекне Милана. У његовој ери, италијански гигант је извучен из стечаја, освојио је пет титула првака Европе и осам пута је био шампион Италије.

Како преносе италијански медији, нови председник росо-нера највероватније ће бити Давид Хан Ли, десна рука Јонхонг Лија. Он би требало да буде постављен на нову функцију пре градског дербија са Интером, који је на програму у суботу од 12.30.

Ризница трофеја АЦ Милан - 7 x освојена Лига шампиона, 1 x Светско клупско првенство, 5 x УЕФА Суперкуп, 18 x Првенство Италије, 5 x Куп Италије, 7 x Суперкуп Италије

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар