ХОЛ: Овај ПСВ баш не зна...!

Опет су упрскали шансе да одбране титулу!

Фудбал 16.04.2017 | 11:00
ХОЛ: Овај ПСВ баш не зна...!
ПСВ Ајндховен је још једном просуо победу и практично се опростио од титуле у шампионској трци са Фајенордом и Ајаксом. Иако се актуелни шампион захваљујући кискевима великих ривала вратио у шампионску трку у другом делу сезоне, све је девалвирао у последњих 10 дана. Прво је у надоканди времена примио изједначујући гол против Твентеа пре два кола, а онда је вечерас такође у финишу меча примио гол којим је остао без победе против Ден Хага - 1:1.

Да није било тих киксева, Филипсовци би вечерас имали исти број бодова као лидер Фајенорд. Али... Чета Филипа Кокуа не уме да победи када је битно.

Вечерас је Коку почео меч без Лука де Јонга у нападу што је шокирало све у Ајндховену јер корпулентни нападач није почео меч на клупи за резерве већ три године.

И без њега у стартних 11, ПСВ је повео већ у седмом минуту. Локадија, који је почео у стартној постави уместо Де Јонга је прелепо одложио лопту за Пропера који је после дриблинга рутински затресао мрежу. Имао је ПСВ неколико шанси да дуплира предност, али их није искористио.

Корпулентни Мајк Хавенар у нападу Ден Хага је цео меч правио проблеме одбрани шампиона. Имао је сјајну шансу у првом полувремену, потом још једну у друом, у међувремену му је поништен гол због офсајда... Коначно, у 86. минуту је високи Јапанац био на правом месту да спакује отпадак после шута Мејера и лоше интервенције Зута.

У директном окршају у борби за опстанак, Рода је на свом терену савладала Спарту са 3:1 захваљујући двоструком стрелацу - нигеријском нападачу Абдулу Ајагуну. Овом победом је Рода прескочила данашњег ривала на табели и побегла му два бода. Спарта је четвртим узастопним поразом пала у зону испадања и има исти број бодова као претпоследњи НЕЦ.

Чупа се и Ексцелзиор који је минималцем савладао Витесе и сада има бод више од Роде. Јунак битне победе је Најџел Хаселбајнк, син чувеног Џими Флојда. Он је у 13. минуту натрчао и закуцао лопту под пречку за велика три бода. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар