HOL: Ovaj PSV baš ne zna...!

Opet su uprskali šanse da odbrane titulu!

Fudbal 16.04.2017 | 11:00
HOL: Ovaj PSV baš ne zna...!
PSV Ajndhoven je još jednom prosuo pobedu i praktično se oprostio od titule u šampionskoj trci sa Fajenordom i Ajaksom. Iako se aktuelni šampion zahvaljujući kiskevima velikih rivala vratio u šampionsku trku u drugom delu sezone, sve je devalvirao u poslednjih 10 dana. Prvo je u nadokandi vremena primio izjednačujući gol protiv Tventea pre dva kola, a onda je večeras takođe u finišu meča primio gol kojim je ostao bez pobede protiv Den Haga - 1:1.

Da nije bilo tih kikseva, Filipsovci bi večeras imali isti broj bodova kao lider Fajenord. Ali... Četa Filipa Kokua ne ume da pobedi kada je bitno.

Večeras je Koku počeo meč bez Luka de Jonga u napadu što je šokiralo sve u Ajndhovenu jer korpulentni napadač nije počeo meč na klupi za rezerve već tri godine.

I bez njega u startnih 11, PSV je poveo već u sedmom minutu. Lokadija, koji je počeo u startnoj postavi umesto De Jonga je prelepo odložio loptu za Propera koji je posle driblinga rutinski zatresao mrežu. Imao je PSV nekoliko šansi da duplira prednost, ali ih nije iskoristio.

Korpulentni Majk Havenar u napadu Den Haga je ceo meč pravio probleme odbrani šampiona. Imao je sjajnu šansu u prvom poluvremenu, potom još jednu u druom, u međuvremenu mu je poništen gol zbog ofsajda... Konačno, u 86. minutu je visoki Japanac bio na pravom mestu da spakuje otpadak posle šuta Mejera i loše intervencije Zuta.

U direktnom okršaju u borbi za opstanak, Roda je na svom terenu savladala Spartu sa 3:1 zahvaljujući dvostrukom strelacu - nigerijskom napadaču Abdulu Ajagunu. Ovom pobedom je Roda preskočila današnjeg rivala na tabeli i pobegla mu dva boda. Sparta je četvrtim uzastopnim porazom pala u zonu ispadanja i ima isti broj bodova kao pretposlednji NEC.

Čupa se i Ekscelzior koji je minimalcem savladao Vitese i sada ima bod više od Rode. Junak bitne pobede je Najdžel Haselbajnk, sin čuvenog Džimi Flojda. On je u 13. minutu natrčao i zakucao loptu pod prečku za velika tri boda. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar