ФРА: Ница обезбиједила мјесто у ЛШ! Фалкао чува Монако!

Сери окренуо Нанси и наставио потеру за водећима! Тим са Азурне обале не да Монаку и Пари Сен Жермену да се опусте.  Роделан утишао Бишевца и Мец! Рен очитао лекцију Догама - 2:0.  Кнежевино, поклони се доктору Фалкау! Фантастични Радамел евроголчином из слободњака сачувао Монако на врху табеле - 2:1 (0:1).

Фудбал 16.04.2017 | 10:45
ФРА: Ница обезбиједила мјесто у ЛШ! Фалкао чува Монако!
Храбра Ница се бори до краја! Тим са Азурне обале на свом терену је, после преокрета, победио дављеника Нанси са 3:1 у 33. колу Лиге 1 и наставио борбу за титулу првака Француске са Монаком и Пари Сен Жерменом. И не само то. Ница је осигурала макар треће место на крају сезоне и пласман у квалификације за Лигу шампиона.

Можда не играју најлепши фудбал, свакако немају највише новца, али момцима које предводи тренер Лусија Фавр мора да се скине капа за труд и упорност.

Доста тога није штимало у Ници данас на почетку утакмице, некако су домаћи деловали успавано и тромо. А гости из Нансија изашли су на терен добрано „нашпановани“, такође са великим мотивом, јер се боре за опстанак.

Такав приступ исплатио се гостима у 26. минуту, када је Морис Дале искористио лоше постављање одбране Нице и са пар метара затресао мрежу.

Брзо се, међутим, Ница дозвала памети и у 35. минуту Микаел ле Бијан је имао праву малу минијатуру у казненом простору после чега је уследио шут за 1:1.

А у наставку утакмице епитет јунака понео је Жан Мишел Сери. У 51. минуту је искористио пенал за потпуни преокрет, а шест минута пре краја утакмице поставио је коначан резултат након асистенције Ејсерика.

Ово је фудбалерима Нице била трећа узастопна победа у шампионату, а Нанси је доживео девети пораз у последњих 11 мечева.

Роделан утишао Бишевца и Мец! Рен очитао лекцију Догама - 2:0.

Два пута су Мец и Милан Бишевац водили против Каена, али се нису на крају радовали победи која би значила и сигурнији финиш сезоне за екипу са севера Француске. Рони Роделан искористио је центаршут Делапласа у 89. минуту и лепим ударцем главом поставио коначних 2:2.

Мец је претходно повео преко Сара, али је Хрват Сантини у 74. поравнао на 1:1. Џаба што је маестрални Шеик Диабате у 83. донео ново вођство домаћину, нису издржали притисак Каена у самом финишу па су морали да се задовоље бодом, којим су бар зауставили серију од два везана пораза.

Ово је уједно био и једини реми на утакмицама које су одигране од 20 часова. На свим осталим мечевима домаћини су глатко савладали госте. Генган је био сигуран приотив Тулуза, којег је савладао са 2:1, а сва три гола пала су у наставку.

Рен је за пола сата на свом терену оборио Лил са 2:0, а голове су постигли Мубеле и Сио.

Победи се радовао и Монпеље који је преко Будебуза и Мбензе такође у првих пола сата игре савладао дављеника из Лоријена - 2:0.

Кнежевино, поклони се доктору Фалкау! Фантастични Радамел евроголчином из слободњака сачувао Монако на врху табеле - 2:1 (0:1).

Коцкао се Монако жестоко с лидерском позицијом вечерас, али је на крају успео да преокрене вођство жилавог Дижона - 2:1 (0:1), и одржи три бода предности у односу на Пари Сен Жермен. А коме треба да захвале Кнежеви? Па Радамелу Фалкау чија је десница још једном била убојита вечерас.

Оба гола домаћина пала су после сјајних удараца Тигра, који је поново подсетио на славне дане када је уједао противничке голмане у Примери. Његови голови могли би лако да се испоставе и као кључни у борби за титулу, па заиста цела Кнежевина треба да се поклони великом Фалкау.

Заиграо се добрано Леонардо Жардим, одмарао је велики број главних играча пред реванш са Дортмундом, који је на програму у среду и умало да му се то опасно обије о главу. Кнежеви су били мрзовољни у првом делу, јалово су нападали у већем делу тог периода, а после прекида у 42. минуту Варо је матирао Субашића и утишао Монако.

Јасан знак за узбуну на Лују ИИ, посебно јер је лидерска позиција била угрожена. Суочен са чињеницом да је његов тим јурио предност против једног од најлошијих тимова у лиги, Португалац је послао на терен прво Лемара (почетком другог дела), а затим и Фалкаа у 60. минуту, играче који су меч почели на клупи.

Био је то преломни тренутак јер су обојица фантастично подигли Монако, а после сјајног слободног ударца Колумбијца у 69. минуту и пречке, Набил Дирар је притрчао и матирао голман Рејнеа за 1:1.

Важан изједначујући гол уједно је био и повод за још жешћу офанзиву, а гостима је заиста било врло тешко да се бране пред нападима Монака. Ако је погрешио у 75. минуту, када је био у офсајду због којег је поништен гол Камила Глика, фантастични Фалкао се искупио само шест минута касније. Опет је Монако добио слободан ударац и опет је пукла десница Тигра која је пробушила Рејнеа са 20 и кусур метара.

Шампионски урлик се чуо до Париза! Три бода предности у односу на Пари Сен Жермен и даље су на снази. До краја трке је још шест рунди, Свецима је јасно да време истиче, а круна полако клизи ка југу Француске, где је чекају пуних 17 година. Заслужено!

ЛИГА 1 - 33. коло:

Петак:
Анже - ПСЖ 0:2 (0:1)
/Ди Марија 28, 84/

Субота:
Ница - Нанси 3:1 (1:1)
/Ле Биан 35, Сери 51. пенал, 84 - Дале 26/

Генган - Тулуз 2:1 (0:0)
/Бријан 53, Менди 62 - Делор 67. пенал/

Мец - Каен 2:2 (0:0)
/Сар 65, Дијабате 83 - Сантини 74, Роделан 88/

Монпеље - Лоријан 2:0 (2:0)
/Будебуз 8, Мбенза 27/

Рен - Лил 2:0 (2:0)
/Мубеле 3, Сио 29/

Монако - Дижон 2:1 (0:1)
/Дирар 70, Фалкао 81 - Варо 42/

Недеља:
15.00: Нант - Бордо
17.00: Бастија -  Лион
21.00: Марсељ - Сент Етјен

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар