FRA: Nica obezbijedila mjesto u LŠ! Falkao čuva Monako!

Seri okrenuo Nansi i nastavio poteru za vodećima! Tim sa Azurne obale ne da Monaku i Pari Sen Žermenu da se opuste.  Rodelan utišao Biševca i Mec! Ren očitao lekciju Dogama - 2:0.  Kneževino, pokloni se doktoru Falkau! Fantastični Radamel evrogolčinom iz slobodnjaka sačuvao Monako na vrhu tabele - 2:1 (0:1).

Fudbal 16.04.2017 | 10:45
FRA: Nica obezbijedila mjesto u LŠ! Falkao čuva Monako!
Hrabra Nica se bori do kraja! Tim sa Azurne obale na svom terenu je, posle preokreta, pobedio davljenika Nansi sa 3:1 u 33. kolu Lige 1 i nastavio borbu za titulu prvaka Francuske sa Monakom i Pari Sen Žermenom. I ne samo to. Nica je osigurala makar treće mesto na kraju sezone i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Možda ne igraju najlepši fudbal, svakako nemaju najviše novca, ali momcima koje predvodi trener Lusija Favr mora da se skine kapa za trud i upornost.

Dosta toga nije štimalo u Nici danas na početku utakmice, nekako su domaći delovali uspavano i tromo. A gosti iz Nansija izašli su na teren dobrano „našpanovani“, takođe sa velikim motivom, jer se bore za opstanak.

Takav pristup isplatio se gostima u 26. minutu, kada je Moris Dale iskoristio loše postavljanje odbrane Nice i sa par metara zatresao mrežu.

Brzo se, međutim, Nica dozvala pameti i u 35. minutu Mikael le Bijan je imao pravu malu minijaturu u kaznenom prostoru posle čega je usledio šut za 1:1.

A u nastavku utakmice epitet junaka poneo je Žan Mišel Seri. U 51. minutu je iskoristio penal za potpuni preokret, a šest minuta pre kraja utakmice postavio je konačan rezultat nakon asistencije Ejserika.

Ovo je fudbalerima Nice bila treća uzastopna pobeda u šampionatu, a Nansi je doživeo deveti poraz u poslednjih 11 mečeva.

Rodelan utišao Biševca i Mec! Ren očitao lekciju Dogama - 2:0.

Dva puta su Mec i Milan Biševac vodili protiv Kaena, ali se nisu na kraju radovali pobedi koja bi značila i sigurniji finiš sezone za ekipu sa severa Francuske. Roni Rodelan iskoristio je centaršut Delaplasa u 89. minutu i lepim udarcem glavom postavio konačnih 2:2.

Mec je prethodno poveo preko Sara, ali je Hrvat Santini u 74. poravnao na 1:1. Džaba što je maestralni Šeik Diabate u 83. doneo novo vođstvo domaćinu, nisu izdržali pritisak Kaena u samom finišu pa su morali da se zadovolje bodom, kojim su bar zaustavili seriju od dva vezana poraza.

Ovo je ujedno bio i jedini remi na utakmicama koje su odigrane od 20 časova. Na svim ostalim mečevima domaćini su glatko savladali goste. Gengan je bio siguran priotiv Tuluza, kojeg je savladao sa 2:1, a sva tri gola pala su u nastavku.

Ren je za pola sata na svom terenu oborio Lil sa 2:0, a golove su postigli Mubele i Sio.

Pobedi se radovao i Monpelje koji je preko Budebuza i Mbenze takođe u prvih pola sata igre savladao davljenika iz Lorijena - 2:0.

Kneževino, pokloni se doktoru Falkau! Fantastični Radamel evrogolčinom iz slobodnjaka sačuvao Monako na vrhu tabele - 2:1 (0:1).

Kockao se Monako žestoko s liderskom pozicijom večeras, ali je na kraju uspeo da preokrene vođstvo žilavog Dižona - 2:1 (0:1), i održi tri boda prednosti u odnosu na Pari Sen Žermen. A kome treba da zahvale Kneževi? Pa Radamelu Falkau čija je desnica još jednom bila ubojita večeras.

Oba gola domaćina pala su posle sjajnih udaraca Tigra, koji je ponovo podsetio na slavne dane kada je ujedao protivničke golmane u Primeri. Njegovi golovi mogli bi lako da se ispostave i kao ključni u borbi za titulu, pa zaista cela Kneževina treba da se pokloni velikom Falkau.

Zaigrao se dobrano Leonardo Žardim, odmarao je veliki broj glavnih igrača pred revanš sa Dortmundom, koji je na programu u sredu i umalo da mu se to opasno obije o glavu. Kneževi su bili mrzovoljni u prvom delu, jalovo su napadali u većem delu tog perioda, a posle prekida u 42. minutu Varo je matirao Subašića i utišao Monako.

Jasan znak za uzbunu na Luju II, posebno jer je liderska pozicija bila ugrožena. Suočen sa činjenicom da je njegov tim jurio prednost protiv jednog od najlošijih timova u ligi, Portugalac je poslao na teren prvo Lemara (početkom drugog dela), a zatim i Falkaa u 60. minutu, igrače koji su meč počeli na klupi.

Bio je to prelomni trenutak jer su obojica fantastično podigli Monako, a posle sjajnog slobodnog udarca Kolumbijca u 69. minutu i prečke, Nabil Dirar je pritrčao i matirao golman Rejnea za 1:1.

Važan izjednačujući gol ujedno je bio i povod za još žešću ofanzivu, a gostima je zaista bilo vrlo teško da se brane pred napadima Monaka. Ako je pogrešio u 75. minutu, kada je bio u ofsajdu zbog kojeg je poništen gol Kamila Glika, fantastični Falkao se iskupio samo šest minuta kasnije. Opet je Monako dobio slobodan udarac i opet je pukla desnica Tigra koja je probušila Rejnea sa 20 i kusur metara.

Šampionski urlik se čuo do Pariza! Tri boda prednosti u odnosu na Pari Sen Žermen i dalje su na snazi. Do kraja trke je još šest rundi, Svecima je jasno da vreme ističe, a kruna polako klizi ka jugu Francuske, gde je čekaju punih 17 godina. Zasluženo!

LIGA 1 - 33. kolo:

Petak:
Anže - PSŽ 0:2 (0:1)
/Di Marija 28, 84/

Subota:
Nica - Nansi 3:1 (1:1)
/Le Bian 35, Seri 51. penal, 84 - Dale 26/

Gengan - Tuluz 2:1 (0:0)
/Brijan 53, Mendi 62 - Delor 67. penal/

Mec - Kaen 2:2 (0:0)
/Sar 65, Dijabate 83 - Santini 74, Rodelan 88/

Monpelje - Lorijan 2:0 (2:0)
/Budebuz 8, Mbenza 27/

Ren - Lil 2:0 (2:0)
/Mubele 3, Sio 29/

Monako - Dižon 2:1 (0:1)
/Dirar 70, Falkao 81 - Varo 42/

Nedelja:
15.00: Nant - Bordo
17.00: Bastija -  Lion
21.00: Marselj - Sent Etjen

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar