28 година касније... Сан опет по Ливерпулу: Баркли је горила, а грађани дилери!

Невероватан испад острвског таблоида!

Фудбал 17.04.2017 | 22:30
28 година касније... Сан опет по Ливерпулу: Баркли је горила, а грађани дилери!
Добро је то позната прича. Сан је најтиражнији лист у Великој Британији, али у Ливерпулу прода једва неколико примера пошто му грађанство није заборавило срамну насловницу дан после велике трагедије на Хилзброу у којој је живот изгубило 96 навијача Редса. Ни 28 година касније памти се вриштеће "ИСТИНА" и текст у коме се наводи да су Ливерпулови навијачи џепарили мртве, уринирали по полицајцима, да су они криви за несрећу.

И 28 година касније још један сраман текст истог листа, па и истог човека. Келвин Макензи, уредник који је осмислио огавну насловну страну, испалио је још један хитац ка граду Ливерпулу. Само је овај пут циљао у Евертон.

Макензи је, наиме, у колумни у Сану - који у Ливерпулу већ скоро три деценије називају С*ном - написао да је Рос Баркли заслужио да добије батине у ноћном клубу?! Упоредио је Баркљев празан поглед са погледом гориле (?!) чиме је ударио на нигеријско порекло фудбалера, иако се касније бранио тврдњом да није знао за то. Написао је и да је Барклимогао да очекује проблем јер у тим сатима на таквим местима новац могу да троше само фудбалери и - дилери дроге.

Градоначелник Ливерпула Џо Андерсон одмах је реаговао и Тужилаштву пријавио случај због распиривања мржње и вређања грађанства. Позвао је Евертон да новинарима Сана забрани присуство конференцијама и утакицама. Ливерпул је то већ урадио. Ако и Евертон не повуче исти потез, Андерсон - и сам навијач Карамела - позива навијаче да у данашњој утакмици са Барнлијем тачно у 16.06 окрену леђа терену и пошаљу јасну поруку: Сан није добро дошао у граду Ливерпулу.

Сан се одмах извинио, Макензи је суспендован, делом и зато што он сам сматра да су све критике на његов рачун "смешније од пародије", Ливерпул тражи отказ. И овај пут се заиста чини мало вероватним да ће газда Руперт Мардок сачувати Макензија.

Едит: Евертон је на крају прогнао Сан из свих клупских просторија....

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар