28 godina kasnije... San opet po Liverpulu: Barkli je gorila, a građani dileri!

Neverovatan ispad ostrvskog tabloida!

Fudbal 17.04.2017 | 22:30
28 godina kasnije... San opet po Liverpulu: Barkli je gorila, a građani dileri!
Dobro je to poznata priča. San je najtiražniji list u Velikoj Britaniji, ali u Liverpulu proda jedva nekoliko primera pošto mu građanstvo nije zaboravilo sramnu naslovnicu dan posle velike tragedije na Hilzbrou u kojoj je život izgubilo 96 navijača Redsa. Ni 28 godina kasnije pamti se vrišteće "ISTINA" i tekst u kome se navodi da su Liverpulovi navijači džeparili mrtve, urinirali po policajcima, da su oni krivi za nesreću.

I 28 godina kasnije još jedan sraman tekst istog lista, pa i istog čoveka. Kelvin Makenzi, urednik koji je osmislio ogavnu naslovnu stranu, ispalio je još jedan hitac ka gradu Liverpulu. Samo je ovaj put ciljao u Everton.

Makenzi je, naime, u kolumni u Sanu - koji u Liverpulu već skoro tri decenije nazivaju S*nom - napisao da je Ros Barkli zaslužio da dobije batine u noćnom klubu?! Uporedio je Barkljev prazan pogled sa pogledom gorile (?!) čime je udario na nigerijsko poreklo fudbalera, iako se kasnije branio tvrdnjom da nije znao za to. Napisao je i da je Barklimogao da očekuje problem jer u tim satima na takvim mestima novac mogu da troše samo fudbaleri i - dileri droge.

Gradonačelnik Liverpula Džo Anderson odmah je reagovao i Tužilaštvu prijavio slučaj zbog raspirivanja mržnje i vređanja građanstva. Pozvao je Everton da novinarima Sana zabrani prisustvo konferencijama i utakicama. Liverpul je to već uradio. Ako i Everton ne povuče isti potez, Anderson - i sam navijač Karamela - poziva navijače da u današnjoj utakmici sa Barnlijem tačno u 16.06 okrenu leđa terenu i pošalju jasnu poruku: San nije dobro došao u gradu Liverpulu.

San se odmah izvinio, Makenzi je suspendovan, delom i zato što on sam smatra da su sve kritike na njegov račun "smešnije od parodije", Liverpul traži otkaz. I ovaj put se zaista čini malo verovatnim da će gazda Rupert Mardok sačuvati Makenzija.

Edit: Everton je na kraju prognao San iz svih klupskih prostorija....

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar