Видео: Како су пролазили "вјечити" када им суди Грујић?!

Арбитар из Ниша је делио правду у већ једном дербију у ком је славио Партизан, али је на највише утакмица судио Црвеној звезди. Ево какав је скор "вечитих" када он има пиштаљку.

Фудбал 17.04.2017 | 21:00
Видео: Како су пролазили "вјечити" када им суди Грујић?!
Судијска комисија ФСС одредила је арбитре 154. "вечитог" дербија.

Следећег уторка на стадиону "Рајко Митић" (17.30, ТВ Арена Спорт1) главни судија ће бити Данило Грујић (Ниш) коме ће помагати Милан Михајловић, Урош Стојковић и Срђан Милутиновић, Срђан Јовановић и Александар Васић.

Грујићу ово неће бити први "вечити" дерби пошто је претходно судио 141. сусрет Црвене звезде и Партизана у сезони 11/12 који су добили црно-бели 2:0 на "Маракани".

Голове за тим који је са клупе тада предводио Александар Станојевић дали су Звонимир Вукић у 71. и Марко Шћеповић у 78. минуту, а занимљиво је да је Грујић на том мечу досудио једанаестерац за домаће након што је "видео руку" Немање Рнића у казненом простору, но Евандро је погодио стативу.

Након тог дербија из Партизана су били незадовољни одлуком арбитра, а Станојевић је наккон меча изјавио да је његово мишљење да судија није добро поступио.

Био је то један од три пораза колико Звезда има када је на њиховим мечевима судио Грујић.



Он је до сада 22 пута био главни арбитар на мечевима Црвене звезде и они су у тим утакмицама остварили 16 победа, три ремија и три пораза. Осим поменутог од Партизана, црвено-бели су губили и од Борца (2:0) у Суперлиги и Рада (1:0) у Купу Србије.

Црвено-бели су у та 22 сусрета добили 51 жути картон (2.3 по мечу) и два црвена, а три пута су изводили и најстрожу казну. Њихови противници су извели два пенала.

Грујић је ове сезоне Звезди судио против Радника у Сурдулици (1:2) и Војводине у Новом Саду (2:3).

Када је у питању Партизан, њима је Данило Грујић судио 15 мечева и такође имају одличан скор: црно-бели су добили 11 мечева, ремизирали два пута и два изгубили.

Први пораз је у Суперлиги у сезони 2011/12 када их је Војводина савладала у Хумској (1:0), док је други у Купу Србије пре три сезоне када је Спартак избацио Партизан у четвртфиналу (2:0).

Играчи Партизана су у тих 15 мечева када је Грујић био судија добили 28 жутих картона (1.8 по мечу) и ниједан црвени, док им је досуђен један једанаестерац против Војводине (4:1).

Њиховим противницима је досуђен један ударац са "креча". То је већ поменути пенал који је Црвена звезда имала у 141. "вечитом" дербију пре шест година.

Ове сезоне Грујић је Партизану судио у ремију у Новом Саду против "лала" (0:0) и против Младости у Лучанима када су црно-бели славили 2:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар