Video: Kako su prolazili "vječiti" kada im sudi Grujić?!

Arbitar iz Niša je delio pravdu u već jednom derbiju u kom je slavio Partizan, ali je na najviše utakmica sudio Crvenoj zvezdi. Evo kakav je skor "večitih" kada on ima pištaljku.

Fudbal 17.04.2017 | 21:00
Video: Kako su prolazili "vječiti" kada im sudi Grujić?!
Sudijska komisija FSS odredila je arbitre 154. "večitog" derbija.

Sledećeg utorka na stadionu "Rajko Mitić" (17.30, TV Arena Sport1) glavni sudija će biti Danilo Grujić (Niš) kome će pomagati Milan Mihajlović, Uroš Stojković i Srđan Milutinović, Srđan Jovanović i Aleksandar Vasić.

Grujiću ovo neće biti prvi "večiti" derbi pošto je prethodno sudio 141. susret Crvene zvezde i Partizana u sezoni 11/12 koji su dobili crno-beli 2:0 na "Marakani".

Golove za tim koji je sa klupe tada predvodio Aleksandar Stanojević dali su Zvonimir Vukić u 71. i Marko Šćepović u 78. minutu, a zanimljivo je da je Grujić na tom meču dosudio jedanaesterac za domaće nakon što je "video ruku" Nemanje Rnića u kaznenom prostoru, no Evandro je pogodio stativu.

Nakon tog derbija iz Partizana su bili nezadovoljni odlukom arbitra, a Stanojević je nakkon meča izjavio da je njegovo mišljenje da sudija nije dobro postupio.

Bio je to jedan od tri poraza koliko Zvezda ima kada je na njihovim mečevima sudio Grujić.



On je do sada 22 puta bio glavni arbitar na mečevima Crvene zvezde i oni su u tim utakmicama ostvarili 16 pobeda, tri remija i tri poraza. Osim pomenutog od Partizana, crveno-beli su gubili i od Borca (2:0) u Superligi i Rada (1:0) u Kupu Srbije.

Crveno-beli su u ta 22 susreta dobili 51 žuti karton (2.3 po meču) i dva crvena, a tri puta su izvodili i najstrožu kaznu. Njihovi protivnici su izveli dva penala.

Grujić je ove sezone Zvezdi sudio protiv Radnika u Surdulici (1:2) i Vojvodine u Novom Sadu (2:3).

Kada je u pitanju Partizan, njima je Danilo Grujić sudio 15 mečeva i takođe imaju odličan skor: crno-beli su dobili 11 mečeva, remizirali dva puta i dva izgubili.

Prvi poraz je u Superligi u sezoni 2011/12 kada ih je Vojvodina savladala u Humskoj (1:0), dok je drugi u Kupu Srbije pre tri sezone kada je Spartak izbacio Partizan u četvrtfinalu (2:0).

Igrači Partizana su u tih 15 mečeva kada je Grujić bio sudija dobili 28 žutih kartona (1.8 po meču) i nijedan crveni, dok im je dosuđen jedan jedanaesterac protiv Vojvodine (4:1).

Njihovim protivnicima je dosuđen jedan udarac sa "kreča". To je već pomenuti penal koji je Crvena zvezda imala u 141. "večitom" derbiju pre šest godina.

Ove sezone Grujić je Partizanu sudio u remiju u Novom Sadu protiv "lala" (0:0) i protiv Mladosti u Lučanima kada su crno-beli slavili 2:0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar