ПЛ БиХ: Опет "нула" у сарајевском дербију! Пораз Радника од Зрињског, побједа Крупе над Слободом!

Сарајевски 110. дерби између Жељезничара и Сарајева завршен је ремијем без голова па је Зрињски остао лидер Премијер лиге Босне и Херцеговине након четвртог кола Лиге за шампиона.  Актуелни шампион Босне и Херцеговине, Зрињски је забиљежио сигуран тријумф над Радником (2:0) и вратио се на чело табеле.  Крупа ШАМАРА(ла) Слободу! Екипа из предграђа Бањалуке разбила Слободу из Тузле (3:0), коју с клупе предводи Бањалучанин Владо Јагодић.

Фудбал 15.04.2017 | 23:02
ПЛ БиХ: Опет "нула" у сарајевском дербију! Пораз Радника од Зрињског, побједа Крупе над Слободом!
И трећи дерби Сарајева ове сезоне у Премијер лиги БиХ окончан је без побједника.

Након што су виђени голови у првом дуелу на "Грбавици" (1:1), на "Кошеву" их није било, баш као ни у суботу увече поново на стадиону Жељезничара - 0:0.

А није да није било квалитетног фудбала и добрих прилика, посебно у првом полувремену и пред голманом Сарајева Бојаном Павловићем, али и пред чуваром мреже Жеље Ведраном Кјосевким, који су одлично обавили посао.

Почело је жестоко шансом за Сарајево у трећем минуту кад је Мерсудин Ахметовић умало шокирао навијаче Жеље, с обзиром да су присталице "бордо" тима бојкотовале "вјечити дерби", међутим, одлично је одбранио македонски голман.

На "Грбавици" је потом кренула Жељина машина и до одласка на одмор креирала сијасет прилика. Првенствено је агилан био први стријелац Премијер лиге БиХ Иван Лендрић, али и непрецизан и неодлучан у кључним тренуцима.

Оне лопте кад би погодио оквир гола сигурно је одбранио Павловић.

У другом дијелу, квалитет игре је опао, а више шанси за поготке имали су гости са стадиона "Асим Ферхатовић Хасе", посебно након што је два жута картона непромишљено зарадио Семир Керла и оставио на цједилу плаве фудбалере у посљедњих 15-ак минута.

Притискало је Сарајево до краја и покушавало да стигне до сва три бода, понајприје Анел Хебибовић уз капитена Хариса Дуљевића, али Жељо је сачувао мрежу за нови реми сарајевских ривала.

Укупно гледано ово је био 47. "егал", а на посљедњих 10 мечева, само на једном сусрету постигнута су три гола.

Овај исход наравно, највише је обрадовао фудбалере мостарског Зрињског, који су остали лидери на табели са једним бодом више у односу на Жељу, док Сарајево за "племићима" заостаје четири бода.

Сјајан утисак са 110. дербија Сарајева су оставили и навијачи Жеље, тзв. Манијаци, који су ако занемаримо уобичајену бакљаду, на јужној трибини истакли транспарент "Правда и истина за Пуљић Ведрана", подсјетивши на убијеног навијача "бордо" тима у Широком Бријегу 2009. године.

Актуелни шампион Босне и Херцеговине, Зрињски је забиљежио сигуран тријумф над Радником (2:0) и вратио се на чело табеле.

"Племићи" нису имали већих проблема у дуелу са бијељинским клубом иако су Семберци прижељкивали да остану непоражени на стадиону "Под Бијељим бријегом" у Мостару.

Већ у 17. минуту Мостарци су стигли до вођства поготком Милоша Филиповића, да би почетком наставка Оливер Петрак осигурао нова три бода за домаће.

Крупа ШАМАРА(ла) Слободу! Екипа из предграђа Бањалуке разбила Слободу из Тузле (3:0), коју с клупе предводи Бањалучанин Владо Јагодић.

Фудбалери Крупе прекинули су негативну серију од седам мечева без побједе!

Изабраници Слободана Старчевића декласирали су тузланску Слободу у Крупи на Врбасу резултатом 3:0 (1:0) за први тријумф у Лиги за шампиона Босне и Херцеговине.

Домаћи су дошли у вођство голом Александра Вукотића у 31. минуту након грешке голмана Тузлака.

Утакмицу је у 80. минуту "преломио" Никола Дујаковић поготком за 2:0, да би резервиста Зоран Шамара у складу са презименом својим првенцем у елити дотукао госте са "Тушња" и то само пет минута након што је ушао у игру.

Јајачки Металеге освојио је вјероватно бодове спаса на широкобријешкој "Пецари" (0:1) сјајним голом Елведина Алетића у 55. минуту.

Пулени Мате Неретљака су послије побједе над Зрињским (0:2) скинули "скалп" и другом херцеговачком клубу Широком Бријегу.

РЕЗУЛТАТИ 4. КОЛА

Лига за шампиона БиХ

Зрињски - Радник 2:0 (1:0)
/Филиповић 17, Петрак 48/

Крупа - Слобода 3:0 (2:0)
/Вукотић 31, Дујаковић 80, Шамара 85/

Жељезничар - Сарајево 0:0

(ТАБЕЛА Лига за шампиона): Зрињски 53, Жељезничар 52, Сарајево 49, Радник 39, Слобода 38, Крупа 36.

Лига за опстанак у Премијер лиги БиХ

Младост ДК - Витез 4:1 (2:0)
/Делић 7, Хусић 29, Шишић 48, Бркић 52 - Капетан 70/

Широки Бријег - Металеге 0:1 (0:0)
/Алетић 55/

У петак:
Олимпик - Челик 0:1 (0:1)
/Брковић 40/

ТАБЕЛА (Лига за опстанак): Широки Бријег 35, Младост ДК 31, Металеге 26, Витез 25, Челик 21, Олимпик 15.

Коментари / 0

Оставите коментар