PL BiH: Opet "nula" u sarajevskom derbiju! Poraz Radnika od Zrinjskog, pobjeda Krupe nad Slobodom!

Sarajevski 110. derbi između Željezničara i Sarajeva završen je remijem bez golova pa je Zrinjski ostao lider Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon četvrtog kola Lige za šampiona.  Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski je zabilježio siguran trijumf nad Radnikom (2:0) i vratio se na čelo tabele.  Krupa ŠAMARA(la) Slobodu! Ekipa iz predgrađa Banjaluke razbila Slobodu iz Tuzle (3:0), koju s klupe predvodi Banjalučanin Vlado Jagodić.

Fudbal 15.04.2017 | 23:02
PL BiH: Opet "nula" u sarajevskom derbiju! Poraz Radnika od Zrinjskog, pobjeda Krupe nad Slobodom!
I treći derbi Sarajeva ove sezone u Premijer ligi BiH okončan je bez pobjednika.

Nakon što su viđeni golovi u prvom duelu na "Grbavici" (1:1), na "Koševu" ih nije bilo, baš kao ni u subotu uveče ponovo na stadionu Željezničara - 0:0.

A nije da nije bilo kvalitetnog fudbala i dobrih prilika, posebno u prvom poluvremenu i pred golmanom Sarajeva Bojanom Pavlovićem, ali i pred čuvarom mreže Želje Vedranom Kjosevkim, koji su odlično obavili posao.

Počelo je žestoko šansom za Sarajevo u trećem minutu kad je Mersudin Ahmetović umalo šokirao navijače Želje, s obzirom da su pristalice "bordo" tima bojkotovale "vječiti derbi", međutim, odlično je odbranio makedonski golman.

Na "Grbavici" je potom krenula Željina mašina i do odlaska na odmor kreirala sijaset prilika. Prvenstveno je agilan bio prvi strijelac Premijer lige BiH Ivan Lendrić, ali i neprecizan i neodlučan u ključnim trenucima.

One lopte kad bi pogodio okvir gola sigurno je odbranio Pavlović.

U drugom dijelu, kvalitet igre je opao, a više šansi za pogotke imali su gosti sa stadiona "Asim Ferhatović Hase", posebno nakon što je dva žuta kartona nepromišljeno zaradio Semir Kerla i ostavio na cjedilu plave fudbalere u posljednjih 15-ak minuta.

Pritiskalo je Sarajevo do kraja i pokušavalo da stigne do sva tri boda, ponajprije Anel Hebibović uz kapitena Harisa Duljevića, ali Željo je sačuvao mrežu za novi remi sarajevskih rivala.

Ukupno gledano ovo je bio 47. "egal", a na posljednjih 10 mečeva, samo na jednom susretu postignuta su tri gola.

Ovaj ishod naravno, najviše je obradovao fudbalere mostarskog Zrinjskog, koji su ostali lideri na tabeli sa jednim bodom više u odnosu na Želju, dok Sarajevo za "plemićima" zaostaje četiri boda.

Sjajan utisak sa 110. derbija Sarajeva su ostavili i navijači Želje, tzv. Manijaci, koji su ako zanemarimo uobičajenu bakljadu, na južnoj tribini istakli transparent "Pravda i istina za Puljić Vedrana", podsjetivši na ubijenog navijača "bordo" tima u Širokom Brijegu 2009. godine.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski je zabilježio siguran trijumf nad Radnikom (2:0) i vratio se na čelo tabele.

"Plemići" nisu imali većih problema u duelu sa bijeljinskim klubom iako su Semberci priželjkivali da ostanu neporaženi na stadionu "Pod Bijeljim brijegom" u Mostaru.

Već u 17. minutu Mostarci su stigli do vođstva pogotkom Miloša Filipovića, da bi početkom nastavka Oliver Petrak osigurao nova tri boda za domaće.

Krupa ŠAMARA(la) Slobodu! Ekipa iz predgrađa Banjaluke razbila Slobodu iz Tuzle (3:0), koju s klupe predvodi Banjalučanin Vlado Jagodić.

Fudbaleri Krupe prekinuli su negativnu seriju od sedam mečeva bez pobjede!

Izabranici Slobodana Starčevića deklasirali su tuzlansku Slobodu u Krupi na Vrbasu rezultatom 3:0 (1:0) za prvi trijumf u Ligi za šampiona Bosne i Hercegovine.

Domaći su došli u vođstvo golom Aleksandra Vukotića u 31. minutu nakon greške golmana Tuzlaka.

Utakmicu je u 80. minutu "prelomio" Nikola Dujaković pogotkom za 2:0, da bi rezervista Zoran Šamara u skladu sa prezimenom svojim prvencem u eliti dotukao goste sa "Tušnja" i to samo pet minuta nakon što je ušao u igru.

Jajački Metalege osvojio je vjerovatno bodove spasa na širokobriješkoj "Pecari" (0:1) sjajnim golom Elvedina Aletića u 55. minutu.

Puleni Mate Neretljaka su poslije pobjede nad Zrinjskim (0:2) skinuli "skalp" i drugom hercegovačkom klubu Širokom Brijegu.

REZULTATI 4. KOLA

Liga za šampiona BiH

Zrinjski - Radnik 2:0 (1:0)
/Filipović 17, Petrak 48/

Krupa - Sloboda 3:0 (2:0)
/Vukotić 31, Dujaković 80, Šamara 85/

Željezničar - Sarajevo 0:0

(TABELA Liga za šampiona): Zrinjski 53, Željezničar 52, Sarajevo 49, Radnik 39, Sloboda 38, Krupa 36.

Liga za opstanak u Premijer ligi BiH

Mladost DK - Vitez 4:1 (2:0)
/Delić 7, Husić 29, Šišić 48, Brkić 52 - Kapetan 70/

Široki Brijeg - Metalege 0:1 (0:0)
/Aletić 55/

U petak:
Olimpik - Čelik 0:1 (0:1)
/Brković 40/

TABELA (Liga za opstanak): Široki Brijeg 35, Mladost DK 31, Metalege 26, Vitez 25, Čelik 21, Olimpik 15.

Komentari / 0

Ostavite komentar