Видео: Данило Грујић суди "вјечити" дерби!

Судија Данило Грујић делиће правду на предстојећем 154. "вечитом" дербију између Црвене звезде и Партизана.

Фудбал 16.04.2017 | 08:00
Видео: Данило Грујић суди "вјечити" дерби!
Омражени београдски ривали састају се у уторак од 17:30 на стадиону "Рајко Митић", у првом колу плеј-офа Суперлиге Србије.

Грујићу ће асистирати Милан Михајловић и Урош Стојковић, на "осетљивим" позицијама иза голова стајеће Срђан Јовановић и Александар Васић, док ће поред терена да "дежура" Срђан Милутиновић. Делегат је Часлов Лукић, а посматрач Зоран Петровић.

Има искуство са дербија, делио је правду 26. новембра 2011. у победи Партизана са 2:0, головима Звонимира Вукића и Марка Шћеповића, у мечу у којем је Евандро промашио пенал, а који је Грујић свирао након што је лопта погодила у бутину Немању Рнића.

Он је пред тај меч у медијима и на друштваним мрежама означен као "партизановац".

Ове сезоне је по два пута судио и једнима и другима – Звезди против Радника у Сурдулици (2:1) и недавно у преокрету против Војводине у Новом Саду (3:2), а Партизану такође на гостовању код "лала" (0:0), те у Лучанима против Младости (2:0).

Грујић има 37 година, а од 2012. има значку УЕФА и ФИФА. Четири пута је судио међународне мечеве у квалификацијама за ЕП и СП, последњи у марту 2016. између Црне Горе и Белорусије (0:0).

Црвено-бели имају три бода више од црно-белих, па гости из Хумске морају да победе ако желе да преузму титулу шампиона највећем конкуренту.

Биће то трећи дуел "вечитих" ове сезоне, у првом је Партизан славио на свом терену 1:0, док је почетком марта било 1:1 у другом сусрету на "Митићу".

На том сусрету правду је делио Мајо Вујовић, који је са помоћницима направио катастрофелну грешку приликом водећег гола Звезде.

Други пут у низу "вечити" дерби ће протећи без најбољег српског судије Милорада Мажића, вероватно јер је у плану УЕФА за реванш мечеве Лиге шампиона или Лиге Европе следеће седмице.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар