Video: Danilo Grujić sudi "vječiti" derbi!

Sudija Danilo Grujić deliće pravdu na predstojećem 154. "večitom" derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Fudbal 16.04.2017 | 08:00
Video: Danilo Grujić sudi "vječiti" derbi!
Omraženi beogradski rivali sastaju se u utorak od 17:30 na stadionu "Rajko Mitić", u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Grujiću će asistirati Milan Mihajlović i Uroš Stojković, na "osetljivim" pozicijama iza golova stajeće Srđan Jovanović i Aleksandar Vasić, dok će pored terena da "dežura" Srđan Milutinović. Delegat je Časlov Lukić, a posmatrač Zoran Petrović.

Ima iskustvo sa derbija, delio je pravdu 26. novembra 2011. u pobedi Partizana sa 2:0, golovima Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića, u meču u kojem je Evandro promašio penal, a koji je Grujić svirao nakon što je lopta pogodila u butinu Nemanju Rnića.

On je pred taj meč u medijima i na društvanim mrežama označen kao "partizanovac".

Ove sezone je po dva puta sudio i jednima i drugima – Zvezdi protiv Radnika u Surdulici (2:1) i nedavno u preokretu protiv Vojvodine u Novom Sadu (3:2), a Partizanu takođe na gostovanju kod "lala" (0:0), te u Lučanima protiv Mladosti (2:0).

Grujić ima 37 godina, a od 2012. ima značku UEFA i FIFA. Četiri puta je sudio međunarodne mečeve u kvalifikacijama za EP i SP, poslednji u martu 2016. između Crne Gore i Belorusije (0:0).

Crveno-beli imaju tri boda više od crno-belih, pa gosti iz Humske moraju da pobede ako žele da preuzmu titulu šampiona najvećem konkurentu.

Biće to treći duel "večitih" ove sezone, u prvom je Partizan slavio na svom terenu 1:0, dok je početkom marta bilo 1:1 u drugom susretu na "Mitiću".

Na tom susretu pravdu je delio Majo Vujović, koji je sa pomoćnicima napravio katastrofelnu grešku prilikom vodećeg gola Zvezde.

Drugi put u nizu "večiti" derbi će proteći bez najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića, verovatno jer je u planu UEFA za revanš mečeve Lige šampiona ili Lige Evrope sledeće sedmice.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar